Kamala Haris odabrala guvernera Minesote Tima Volca da bude njen potpredsednički kandidat

Kamala Haris odabrala guvernera Minesote Tima Volca da bude njen potpredsednički kandidat

Kamala Haris, kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu, odabrala je guvernera Minesote Tima Volca da bude njen potpredsednički kandidat u nadolazećim predsedničkim izborima. Iako Volc nije široko poznat među Amerikancima, Haris ga je izabrala, a on je prihvatio tu čast.

Šezdesetogodišnji guverner, rođen u Nebraski, ima bogato iskustvo u politici. Diplomirao je 1989. godine i služio je u Kongresu od 2007. do 2019. godine pre nego što je postao guverner Minesote. Takođe je bio ponovno izabran za guvernera 2022. godine, što mu je omogućilo da stekne i zakonodavno i izvršno iskustvo. Trenutno je predsedavajući Udruženja demokratskih guvernera.

Volc je svoju karijeru započeo kao učitelj pre nego što je prešao u politiku. Bio je vojni veteran koji je služio 24 godine u Nacionalnoj gardi vojske. Tokom svoje karijere, podržavao je programe poput LGBTK+ prava, školarina za studente sa niskim primanjima, besplatne ishrane u školama i prava na abortus.

U spoljnoj politici, Volc je podržavao finansiranje ratova u Iraku i Avganistanu, kao i finansiranje Ukrajine u sukobu sa Rusijom. Iako je nekada bio zagovornik Nacionalnog puškarskog udruženja, promenio je svoj stav o bezbednosti oružja, donoseći strože zakone o kontroli oružja.

Haris je odabrala Volca kao svog potpredsedničkog kandidata zbog njegovog iskustva i sposobnosti da privuče birače. Iako Minesota nije ključna država, demokrate se nadaju da će zadržati tu državu plavom u predstojećim izborima.

Volc je prepoznat kao efikasan komunikator i Haris veruje da će moći da se suprotstavi Trampovoj kampanji. Njegovo izvršno iskustvo i progresivni rekord privukli su Haris i njen tim.