Zelenski: Najveća pažnja posvećena je Pokrovskom pravcu, gde se vode žestoke borbe

Zelenski: Najveća pažnja posvećena je Pokrovskom pravcu, gde se vode žestoke borbe

 Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski je izvestio predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o situaciji na frontu, sa glavnim fokusom na pravcu Pokrovske, gde se vode žestoke borbe.

„Danas je bilo mnogo temeljnih sastanaka. Dan je počeo vojnim pitanjima. Bio je izveštaj glavnokomandujućeg Sirskog o situaciji na liniji fronta. A najvažnije je, naravno, pravac Pokrovsk. Tu je uvek najviše tamo žestoke borbe, a ova oblast zahteva naš najintenzivniji odgovor okupatoru. Svaka brigada i jedinica na Pokrovskom sektoru – svi naši vojnici koji tu ostaju nepokolebljivi i brane naše položaje uprkos ruskim napadima – u mnogome su osnova odbrane u Pokrovsku. U isto vreme, mi ne skrećemo pažnju na sve druge oblasti na liniji fronta – u Donjecku, kao i u Harkovu i našim južnim regionima“, rekao je Zelenski u večernjem video obraćanju.

On je takođe obavestio da je čuo izveštaje od načelnika obaveštajne službe odbrane Ukrajine Kirila Budanova i ministra odbrane Rustema Umerova.

Šef ministarstva odbrane je posebno informisao šefa države o savremenim rešenjima za vojsku koja će otkloniti birokratiju i papirologiju u VS.

„Održao sam i sastanak sa timom Ministarstva odbrane. Pripremamo nova i apsolutno moderna rešenja za naše vojnike, koja će svakako ukloniti dosta nepotrebne birokratije i papirologije iz jedinica. Ova rešenja će uskoro biti predstavljena našim društvo izgledaju zaista inovativno“, uverio je predsednik.

Od početka dana na liniji fronta su se odigrala 72 borbena dejstva, a najtoplija situacija je na pravcu Pokrovsk.