Netanjahu: Izrael će snažno odgovoriti, spremni smo za svaki scenario

Netanjahu: Izrael će snažno odgovoriti, spremni smo za svaki scenario

Izrael će snažno odgovoriti na bilo kakav napad, rekao je u premijer Benjamin Netanjahu, nakon ubistva vođe Hamasa Ismail Hanije u Teheranu i višeg komandanta Hezbolaha u Bejrutu.

„Građani Izraela, dani izazova su pred nama. Od napada u Bejrutu pretnje stižu iz svih smerova. Spremni smo za svaki scenario i zajedno ćemo se suprotstaviti svakoj pretnji. Izrael će snažno odgovoriti na bilo kakvu agresiju“, rekao je Netanjahu u televizijskoj izjavi.

Netanjahu je rekao da je Izrael zadao teške udarce proiranskim militantnim grupama u proteklih nekoliko dana, uključujući Hamas i Hezbolah. Međutim, nije spomenuo Hanijevo ubistvo koje je izazvalo pretnje osvetom.

Iako se veruje da je napad na Hanija izveo Izrael, vlada u Jerusalemu nije preuzela odgovornost i objavila je da neće komentarisati njegovo ubistvo.

U međuvremenu je zamenik čelnika Hamasa u Gazi Kalil Al-Haia rekao da je Hanijev projektil „direktno“ pogodio.

Kao rezultat raketnog udara uništeni su prozori, vrata i zidovi u njegovoj sobi, rekao je Al-Haia na konferenciji za novinare u Teheranu, pozivajući se na svedoke koji su bili s vođom Hamasa u Iranu.