Trećina Niša od jutros bez vode – dve havarije na vodovodnoj mreži

Trećina Niša od jutros bez vode – dve havarije na vodovodnoj mreži

Gotovo trećina Niša jutros je ostala bez vode. Veliki broj domaćinstava u južnim delovima Niša i više sela uz Južnu Moravu – bez vode su od jutros, a negde su poslednji dan jula i dočekali suvih slavina, jer je problema bilo već juče popodne.

Kako je saopšteno, do problema je došlo zbog dve havarije na vodovodnoj mreži u ulici Vojvode Putnika.

Iz preduzeća za vodovod i kanalizaciju Naisus reki su da će popravka potrajati do 17 sati, zbog čega će do tog vremena – bez vode biti ulice na prostoru od Vojvode Gojka do ulice Branka Radičevića, kao i ulica Dimitrija Tucovića, zatim naselja Ledena stena, Milka Protić, Deveti maj, Minovo naselje, industrijska zona „Jug“ i sela Mramor, Mramorsko Brdo, Mramorski Potok, Krušce, Čokot i Donje Međurovo.

Iz niškog Vodovoda navode da su dve auto-cisterne sa pijaćom vodom stacionirane kod KPZ i u industrijskoj zoni Jug.

Ističu da su dve havarije ustanovljene juče na dve lokacije u ulici Vojvode Gojka u blizini tzv. Pirotske rampe, te da je veliki broj ulica bez vode još od juče.

Vodosnabdevanje je u prekidu u ulicama Vojvode Gojka, Stevana Kaćanskog, Stevana Sremca, Vrbaskoj, Jovana Babunskog, Kumanovskoj, delovima ulica Rudnička, Gavrila Principa i Čarnojevićevoj, širi deo Vojvode Putnika, Trebinjske, Zmaja od Noćaja i Rudničke sa slabim pritiskom.

Sa druge strane bez vode su i od Apelacionog suda ulice Dimitrija Tucovića, i sva naselja do Novog sela, kao i moravska sela.

Kako saznajemo, na Bubnju se od 15 sati voda u zgrade polako vraća, a zbog dotrajalosti velikog dela vodovodne mreže, Naisus pribegava taktici postepenog punjenja mreže kako bi se izbegle naknadne havarije.