Stabilizovano vodosnabdevanje u Topoli zbog manje potrošnje vode

Stabilizovano vodosnabdevanje u Topoli zbog manje potrošnje vode

U šumadijskoj opšitni Topola normalizuje se dopremanje pijaće vode građanima i privredi, a sve zahvaljujući manjoj potrošnji, saopštilo je Javno komunalno stambeno preduzeće „Topola“.

„Usled smanjene potrošnje vode i trenutne stabilizacije sistema vodosnabdevanja, Topola (grad) i sela Mitrovčić, Vaganac i Žabare biće snabdevani i u toku noći. Plan uključenja sela koja su jutros (utorak) isključena sa vodovodne mreže, Vinča – Veliko polje, Vinča- Lajkova, Plaskovac, Lipovac i Meterize biće objavljen u sredu“, stoji u obaveštenju za građane na sajtu JKSP „Topola“.

Apeluje se na građane Topole da nastave sa racionalnom potrošnjom vode kako bi se održalo stabilno vodosnabdevanje i narednih dana.

Da podsetimo, opština Topola se od 10. jula suočila sa velikim restrikcijama snabdevanja potrošača vodom. Kapacitet iz svih izvorišta je 25 litara vode u sekundi, a tokom toplotnog talasa potrebe Topole su 40 litara vodee u sekundi.

Gradsko jezgro je isključivano preko noći, a pojedina sela, koja se snabdevaju vodom iz sistema JKSP „Topola“, su bez vode ostajala neprekidno i do osam dana.