Leverkuzen potpisuje francuskog napadača Martina Terijera iz Rena

Leverkuzen potpisuje francuskog napadača Martina Terijera iz Rena

Šampion Bundeslige Bayer iz Leverkuzena potpisao je u četvrtak francuskog napadača Martina Terijera iz Rena. Terijer, star 27 godina, potpisao je ugovor do juna 2029. godine, saopštio je nemački klub. Pre dolaska u Leverkuzen, Terijer je nastupao za Lil, Strazbur, Lion i Ren u ukupno 202 francuske prvenstvene utakmice.

Sportski direktor Leverkuzena, Simon Rolfes, istakao je da su dobili opasnog, brzog i inteligentnog napadača u Martinu Terijeru. Rolfes je dodao da će Terijer doneti nove i atraktivne aspekte njihovoj ofanzivi, ističući njegovu svestranost i jak karakter koji se savršeno uklapaju u tim. Transfer je koštao Leverkuzen 20 miliona evra.

Terijer je bio planiran da se pridruži novim saigračima na treningu u petak. Ovo je drugo pojačanje Leverkuzena iz Rena ove sezone, nakon francuskog centralnog beka Žanuela Belosijana. Pored Terijera, klub je potpisao i ugovore sa italijanskim defanzivcem Andreom Natalijem iz omladinskog pogona Barselone i španskim vezistom Aleikom Garciom iz Đirone.