Četrnaest japanskih srednjoškolaca prebačeno u bolnicu zbog „super začinjenog“ čipsa

Četrnaest japanskih srednjoškolaca prebačeno u bolnicu zbog „super začinjenog“ čipsa

U Tokiju, četrnaest srednjoškolaca hitno je prebačeno u bolnicu nakon konzumiranja „super začinjenog“ čipsa, prenose lokalni mediji. Incident se dogodio u utorak kada je više od 30 učenika delilo čips tokom odmora u srednjoj školi.

Neki učenici su se ubrzo nakon konzumacije čipsa počeli žaliti na mučninu i akutni bol oko usta. Četrnaestoro učenika je prevezeno u bolnicu, svi pri svesti, ali je barem jedan bio toliko loše da su morali koristiti invalidska kolica, izvestila je Fudži TV.

Prema izveštajima, jedan učenik je doneo čips u školu „samo iz zabave“ jer ih je ranije jeo i smatrao ih „super ljutima“. Čips, pod brendom „R 18+ Curri Chips“, je, prema veb stranici proizvođača, toliko začinjen da je mlađima od 18 godina „zabranjeno“ da ga konzumiraju.

Proizvođač čipsa navodi da se koristi ogromna količina izuzetno ljute paprike poznate kao „paprika duhova“. Oni sa visokim krvnim pritiskom i slabim stomakom su „apsolutno zabranjeni“ da ga jedu, a na sajtu se dodatno upozorava da čak i oni koji su „plašljivi i bez muke“ treba da se suzdrže od konzumacije.