Novak Đoković se posle poraza u finalu Vimbldona okreće Olimpijskim igrama i US Openu

Novak Đoković se posle poraza u finalu Vimbldona okreće Olimpijskim igrama i US Openu

Novak Đoković, koji je nedavno operisao koleno, izjavio je da će se vratiti na teren i boriti za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i za rekordnu 25. grend slem titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, nakon što ga je mladi Španac Karlos Alkaraz nadigrao u finalu Vimbldona.

Đoković je izgubio od Alkaraza rezultatom 6-2, 6-2, 7-6 (4), naglašavajući da će iz ovog poraza izvući snagu i naučiti kako da se vrati jači.

„Suočen sa nedaćama, obično rastem, učim i postajem jači“, rekao je Đoković. „To je ono što ću učiniti.“

Ovaj poraz na Vimbldonu bio je prvi Đokovićev nastup u finalu ove sezone, nakon što je prethodno eliminisan u polufinalu Australijan opena i morao da se povuče sa French Open-a zbog povrede kolena.

„Moje pripreme za Vimbldon nisu bile idealne zbog povrede, ali sam se tokom turnira osećao sve bolje“, dodao je Đoković. „Nadam se da ću biti u boljoj formi za naredne izazove.“

Sledeći Đokovićevi ciljevi su Olimpijske igre u Parizu, gde će pokušati da osvoji jedino priznanje koje mu nedostaje u karijeri – olimpijsko zlato. Teniski turnir na Olimpijskim igrama počinje 27. jula, nakon čega će se fokusirati na odbranu titule na US Openu krajem avgusta.

„Olimpijsko zlato je skoro jedino priznanje koje nedostaje u mom rezimeu“, istakao je Đoković. „Radujem se izazovima koji me čekaju.“