Šta je poznato o 20-godišnjem osumnjičenom koji je pokušao da ubije Donalda Trampa

Šta je poznato o 20-godišnjem osumnjičenom koji je pokušao da ubije Donalda Trampa

Vlasti su u nedelju radile na istrazi pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa na predizbornom mitingu, gde je jedan posetilac ubijen. Strelac identifikovan kao Tomas Metjua Kruks iz Pensilvanije je pucao sa krova ispred mesta mitinga pre nego što je neutralisan. Motiv napada još nije potvrđen, a raniji krivični dosijei strelca nisu evidentirani.

Tramp je na društvenim mrežama potvrdio da je ranjen tokom pucnjave, dok su dvojica posetilaca teško povređena. Među žrtvama je i Kori Koperatore, bivši šef vatrogasne službe koji je poginuo pokušavajući da zaštiti svoju porodicu.

Porodica strelca nije dala izjavu za medije, dok je okružni tužilac istakao da Kruks nije bio poznat lokalnoj policiji pre ovog događaja. Materijali za izradu bombi pronađeni su u Kruksovom vozilu i kući, a istražitelji su otkrili da je oružje verovatno nabavljeno pre nekoliko meseci.

Policija je identifikovala pušku koju je strelac koristio, dok federalni agenti nastavljaju sa istraživanjem načina i vremena nabavke oružja. Snimci sa mesta događaja pokazuju da je Kruks uspeo da se približi bini na kojoj je govorio Tramp.

Kruks je nosio majicu sa logom Demolition Ranch-a, popularnog Jutjub kanala, a osobe upoznate sa istragom tvrde da je strelac bio registrovan kao republikanski glasač, ali je donirao novac i progresivnom političkom odboru.