Pojačano obezbeđenje Đukanoviću zbog najave mogućeg atentata

Pojačano obezbeđenje Đukanoviću zbog najave mogućeg atentata

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je formiran predmet povodom informacija o navodnom planiranju atentata na bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kao i da je Đukanoviću pojačano obezbeđenje.

Iz Uprave policije su rekli da je odlučeno da se iz preventivnih razloga pojačaju mere obezbeđenja Đukanovića, i dodali da nije bilo planirano da se ono smanji u narednom periodu.

„Pojedini mediji su objavili da je jednom mediju iz kancelarije bivšeg predsednika Crne Gore saopšteno da je bivši predsednik obavestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat. Uprava policije je u svom prethodnom obraćanju saopštila da bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i ‘određeni međunarodni zvaničnici iz obaveštajne zajednice’ nisu upoznali Upravu policije Crne Gore ‘da organizovana kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbednosnim službama jedne druge susjedne zemlje’“, saopštila je Uprava policije, a prenose podgoričke „ Vijesti“ .

Uprava policije objašnjava da je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) u periodu prije, za vreme i posle medijske objave ostvarivala međunarodnu saradnju u cilju provera tih informacija, kao i da se verodostojnost informacije da se na Đukanovića sprema atentati dalje proverava od strane crnogorske obaveštajne agencije.

„Odmah po prijemu informacije preduzete su mere i radnje iz nadležnosti policije uključujući i obaveštavanje nadležnog tužilaštva, te je u odnosu na isto formiran predmet. U vezi napred navedenog, imajući u vidu ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, može se saopštiti da Policija, Tužilaštvo i Agencija za nacionalnu bezbednost sinhronizovano preduzimaju dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti“, dodali su iz Uprave policije.