Delta Airlines menja politiku uniforme zbog kontroverze sa palestinskim bedževima

Delta Airlines menja politiku uniforme zbog kontroverze sa palestinskim bedževima

Delta Airlines je odlučila da promeni svoju politiku uniforme za zaposlene nakon objava na društvenim mrežama koje su izazvale bes putnika zbog fotografije kabinskog osoblja koje je na uniformi nosilo bedževe sa palestinskim zastavama. Kontroverza je izbila nakon što je objava od 10. jula opisala palestinske bedževe kao „Hamasove oznake,“ što je navelo Delta kompaniju da zabrani svojim zaposlenima nošenje bedževa koji predstavljaju bilo koju zemlju ili nacionalnost osim Sjedinjenih Američkih Država. Ovo novo pravilo stupa na snagu u ponedeljak.

U saopštenju, avio-kompanija sa sedištem u Atlanti izrazila je ponos zbog svoje raznovrsne radne snage i baze klijenata, naglašavajući da je njen brend zasnovan na povezivanju sveta i pružanju vrhunskog iskustva. Promena politike odražava trenutne tenzije oko sukoba između Izraela i Hamasa, koji su izazvali proteste visokog profila, uključujući ometanja na univerzitetskim kampusima.

Obe zaposlene koje su se našle u centru pažnje zbog palestinskih bedževa bile su u skladu sa prethodnom politikom Delte, koja je zaposlenima dopuštala veću fleksibilnost u vezi sa dodacima na uniforme. Pre nego što je Delta najavila svoju novu politiku, jedan od zaposlenih je izrazio zabrinutost sugerišući da su zaposleni sa palestinskim bedževima kršili pravila kompanije i izrazio empatiju prema putnicima koji bi se mogli osećati „uplašeno“ zbog toga. Objavu su kasnije obrisali, ali je zabeležena u snimku ekrana koji je podelila američka muslimanska organizacija za građanska prava CAIR National.

Delta je potvrdila da je zaposleni odgovoran za objavu uklonjen sa društvenih mreža, a saopštenje je takođe uključivalo i izvinjenje.