Geret Sautgejt se suočava sa nezadovoljstvom navijača uprkos uspehu Engleske na Euru 2024

Geret Sautgejt se suočava sa nezadovoljstvom navijača uprkos uspehu Engleske na Euru 2024

Menadžer Engleske, Geret Sautgejt, suočava se sa oštrim kritikama i nezadovoljstvom dela navijača uprkos uspešnom nastupu njegove ekipe u polufinalu Evropskog prvenstva 2024. godine. Nakon pobede nad Švajcarskom u četvrtfinalu, koja je došla nakon izvođenja penala, Sautgejt je bio meta kritika zbog opreznog stila igre Engleske.

Sautgejt je izrazio svoju emotivnu reakciju na kritike, ističući da mu je teško da se nosi sa napadima na ličnom nivou, ali da istrajno voli svoje igrače i rad sa njima.

„Svako malo pomislite: ’Sigurno mora da postoji neko uživanje u ovom poslu?‘ Dakle, ako ne mogu da uživam u tom trenutku, onda mislim da je to gubljenje vremena. Volim igrače, volim da sam u tom trenutku sa njima“, rekao je Sautgejt.

Kritike su se posebno usmerile na taktički pristup Sautgejta, koji je često opisan kao previše oprezan i nezabavan za navijače. Tokom Eura 2024, Engleska je u pet utakmica pobedila samo jednom u regularnom vremenu.

„Previše često u prošlosti, Engleska je počela dobro, ali nije mogla da završi utakmice“, priznao je Sautgejt. „Nismo bili pametni, nismo bili mudri u turnirima.“

Ipak, Sautgejt ističe da je njegov tim pokazao otpornost i karakter, karakteristike koje su ključne za uspeh na velikim turnirima. Iako nije osvojio titulu, Sautgejtova Engleska je bila u polufinalu na tri od četiri velika turnira tokom njegovog mandata, što je dostignuće bez presedana za engleskog menadžera.

Navijači sve više iskazuju frustraciju zbog stila igre njegove ekipe, tražeći više atraktivnosti i ofanzivnog fudbala, što predstavlja izazov za Sautgejta dok nastavlja da vodi nacionalni tim.