Dominantna pobeda Srbije nad Holandijom u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre

Dominantna pobeda Srbije nad Holandijom u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja sa ubedljivim nastupima u pripremama za Olimpijske igre u Parizu, ostvarivši drugu uzastopnu pobedu „iza zatvorenih vrata“. U duelu održanom u Beogradskoj areni, srpski orlovi su bili dominantni protiv reprezentacije Holandije rezultatom 90:51.

Ekipa selektora Svetislava Pešića je kontrolisala tok meča, nakon što je izgubila prvu četvrtinu sa 21:17, ali je već do poluvremena stekla dvocifrenu prednost od 38:27. U trećoj četvrtini, Srbija je dodatno ubrzala igru i dominirala na obe strane terena, ostvarivši ubedljivih 30:11 u tom periodu.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Vanja Marinković sa 21 poenom, od čega je pogodio 5 trojki iz 8 pokušaja. Aleksa Avramović je doprineo sa 15 poena, dok je Aleksej Pokuševski, nedavno otpušten iz NBA tima Šarlot Hornetsa, postigao 13 poena. Ognjen Dobrić je takođe bio dvocifren sa 11 poena, dok je Nikola Jokić pridoneo sa 7 poena, 3 skoka, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti za 24 minuta igre.

U utakmici nisu učestvovali Uroš Plavšić i Dejan Davidovac, dok je ekipa Srbije pokazala širinu sa doprinosom više igrača, uključujući i Marka Petruševa, koji je postigao 10 poena.

Reprezentacija Srbije će nastaviti sa pripremama i tražiti dalje usavršavanje tima pred predstojeće izazove na Olimpijskim igrama.