Neizvesnost na Euru 2024: Španija i Hrvatska u iščekivanju potencijalnih protivnika u nokaut fazi

Neizvesnost na Euru 2024: Španija i Hrvatska u iščekivanju potencijalnih protivnika u nokaut fazi

Dok se završavaju grupne faze Evropskog prvenstva, Španija i Hrvatska su uhvaćene u vrtlogu neizvesnosti oko svojih budućih protivnika u osmini finala. Španski tim, koji se bori za prvo mesto u Grupi B, suočava se sa dilemom ko će im biti naredni suparnik dok se razrešava sudbina četvrtoplasiranih ekipa.

„Možda ćemo morati da ostanemo budni cele noći kako bismo proučili protivnika kada saznamo ko je to“, izjavio je selektor Luis de la Fuente nakon tesnog poraza Albanije od 1:0 u ponedeljak. Upitan o potencijalnim protivnicima, Fuente je istakao da je njegov stručni štab pripremio analize za niz mogućih rivala, uključujući Belgiju, Austriju, Ukrajinu i čak Holandiju ili Francusku.

Sa druge strane, Hrvatska se nalazi u napetoj situaciji nakon remija 1-1 sa Italijom, koji ih je ostavio na trećem mestu u njihovoj grupi. „Mislim da smo van turnira, ali zvanično ćemo saznati za dva dana“, izjavio je selektor Zlatko Dalić, ističući da će njegov tim pratiti rezultate drugih grupa sa nadom u povoljan ishod.

Obojica selektora se suočavaju sa izazovima pripreme svojih ekipa u neizvesnim okolnostima, dok se evropska fudbalska publika priprema za uzbuđenje i dramu koju donosi sledeća faza takmičenja.