Novak Đoković na Vimbldonu: Pitanje učešća još uvek otvoreno

Novak Đoković na Vimbldonu: Pitanje učešća još uvek otvoreno

Novak Đoković je stigao na Vimbldon, ali još uvek nije jasno da li će biti u stanju da se takmiči na trećem Gren slemu sezone zbog povrede kolena. Srpski teniser, koji je zbog povrede i operacije kolena bio odsutan sa terena nekoliko nedelja, izražava optimizam ali ostaje oprezan.

„Koleno je bolje, iz dana u dan biva sve bolje. Terapija ide u dobrom pravcu i to mi daje nadu,“ izjavio je Đoković za BBC.

Sa manje od nedelju dana do početka Vimbldona, Đoković je jasno stavio do znanja svoje ambicije i uslove pod kojima će se takmičiti:

„Nisam došao ovde da bih odigrao par rundi. Igraću samo ako budem mogao da dam blizu maksimuma, ili maksimum,“ rekao je Đoković. „Igraću zaista samo ako budem osetio da sam u mogućnosti da igram završnicu turnira i da se borim za trofej.“

Đoković je danas trenirao dva sata, a tokom treninga je odigrao dva tajbrejka sa Federikom Korijom, od kojih je jedan osvojio, a drugi izgubio. Ovo je deo njegove pripreme i procene forme pred donošenje konačne odluke o učešću.

Iako je pitanje njegovog nastupa još uvek otvoreno, Novakovi navijači nadaju se da će najbolji srpski teniser biti spreman da se bori za još jedan Vimbldon trofej.