Ukrajina pobedom protiv Slovačke zakomplikovala situaciju u grupi E

Ukrajina pobedom protiv Slovačke zakomplikovala situaciju u grupi E

Reprezentacija Ukrajine savladala je posle preokreta ekipu Slovačke sa 2:1 u utakmici drugog kola grupe E.

Ukrajina je uspela da posle preokreta u jednoj dinamičnoj utakmici savlada Slovake. Sada se zakomplikovala situacija u grupi E u kojoj Rumunija, Slovačka i sada Ukrajina imaju po tri boda.

Selekcija Frančeska Kalcone nije uspela da ponovi uspeh iz prvog kola kada je sa 1:0 bila bolja od favorizovane Belgije.

Slovačka je bolje otvorila duel. Nizala je šansu za šansom, a jednu takvu iskoristila je u 17. minutu.

Posle prodora Haraslina po levoj strani lopta je došla na Šranca koji je najviše skočio i dobrim udarcem glavom matirao golmana Benfike Trubina. On je golu zamenio Lunjina koji se nije proslavio protiv Rumunije.

Ukrajina je posle primljenog gola izašla dosta ofanzivnije. Opsedala je gol Martina Dubravke od 25. do 45. minuta, ali je golman Totenhema ostao nesavladan.

U tom periodu pogodila je stativu i imala nekoliko izglednih prilika za postizanje gola.

Drugo poluvreme nastavljeno je tamo gde je prvo završeno. Ekipa koju sa klupe vodi Sergej Rebrov nizala je priliku za prilikom.

Ukrajina je dosta opasnija bila već po otvaranju drugog dela, gol je „visio u vazduhu“ i bilo je pitanje kada će pasti.

Zinčenko je u 54. minutu po ko zna koji put do tada probio po levoj strani, uputio upotrebljivu loptu na peterac, a Šaparenko ju je levom nogom fenomenalno plasirao između stative i Dubravke koji je bio nemoćan.

Nastavila je Ukrajina i u nastavku sa ofanzivnom igrom. Zalaganje koje je pokazivala ponovo se isplatilo u 80. minutu.

Duga lopta poslata je za Jeremčuka u peterac. On je uspeo da je primiri, i pošalje pored Dubravke koji je bio neodlučan. Golman Slovačke je krenuo, pa stao što je napadač Ukrajine iskoristio.

Do kraja je Slovačka htela do izjednačenja, ali nije pokazala ništa konkretno.