Nemačka deklasirala Škotsku sa 5:1 na otvaranju Evropskog prvenstva

Nemačka deklasirala Škotsku sa 5:1 na otvaranju Evropskog prvenstva

Nemačka reprezentacija je trijumfalno započela Evropsko prvenstvo u fudbalu pobedom nad Škotskom sa ubedljivih 5:1 u Minhenu. „Panceri“ su od prvog minuta dominirali, a već u 11. minutu Florijan Virc je postigao prvi gol udarcem sa ivice šesnaesterca.

Džamal Musijala povisio je na 2:0 u 20. minutu nakon sjajne akcije Ilkaja Gundoana i Kaja Haverca. VAR tehnologija je dva puta intervenisala: prvi put u 26. minutu kada je preinačena odluka o penalu za Nemačku, a drugi put u 45. minutu kada je dosuđen penal za Nemce i crveni karton za škotskog igrača Porteusa. Kai Haverc je bio siguran sa bele tačke, povisivši na 3:0.

U drugom poluvremenu, Niklas Filkrug je postigao četvrti gol za Nemačku u 69. minutu. Škoti su uspeli da postignu počasni gol u 88. minutu, kada je Antonio Ridiger nespretno sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Međutim, Emre Džan je u nadoknadi vremena postavio konačnih 5:1.

Nemačka je ovom pobedom pokazala zašto je jedan od glavnih kandidata za osvajanje trofeja. Škotska će imati priliku da popravi utisak u meču protiv Švajcarske u sredu, dok će Nemačka istog dana igrati protiv Mađarske.