U požaru na filipinskom ribarskom brodu nastradalo 6 članova posade

U požaru na filipinskom ribarskom brodu nastradalo 6 članova posade

Najmanje šest članova posade ribarskog čamca izgubilo je živote u tragičnom incidentu kada su eksplozija i požar zahvatili njihov brod u vodama blizu centralne filipinske provincije, saopštili su zvaničnici obalske straže. Još šest članova posade je uspelo da bude spašeno.

Preživeli članovi, među kojima je bio i kapetan F/B King Brian, bili su smešteni u bolnicu radi lečenja ili su bili previše uznemireni da daju izjave o uzroku eksplozije i požara koji su se dogodili na brodu u sredu uveče kod grada Naga u provinciji Cebu, prema rečima zvaničnika obalske straže.

Jedan od povređenih članova posade je bio u kritičnom stanju u bolnici u Cebuu, navodi obalska straža.

Brodić sa drvenim trupom, koji je imao podršku od bambusa, već je imao problema sa motorom pre nego što je došlo do eksplozije i požara, koji su zahvatili plovilo, povredivši posadu i primoravši druge članove da u panici skoče u more. Prolazni tegljač je pomogao u gašenju požara, dok je obalska straža pokrenula operaciju traganja i spasavanja.

Nesreće na moru su uobičajene u filipinskom arhipelagu zbog čestih oluja, loše održavanih plovila, prenatrpanosti i nedovoljnog sprovođenja sigurnosnih propisa.

U decembru 1987. godine, pretrpani trajekt Dona Paz potonuo je nakon sudara sa tankerom za gorivo, odnoseći sa sobom više od 4.300 života u jednoj od najvećih mirnodopskih pomorskih tragedija koju neki porede sa azijskim Titanikom.