Mediji: Đoković operisan u Parizu

Mediji: Đoković operisan u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković operisan je u Parizu nakon što se zbog povrede kolena povukao sa Rolan Garosa, preneli su mediji.

Nakon što je u utorak saopštio da se zbog povrede povlači sa Rolan Garosa, Novak Đoković je odlučio da se već danas u Parizu podvrgne operaciji meniskusa desnog kolena.

Hirurška intervencija je obavljena jutros na klinici u glavnom gradu Francuske, prenose mediji.

Ukoliko ne dođe do komplikacija, trebalo bi da srpski teniser u narednih nekoliko sati ustane iz kreveta, uz pomoć štaka.

Prema prvim procenama, ukoliko je sve urađeno kako treba, Đoković će biti tri nedelje van terena, što znači da će propustiti Vimbldon, ali postoje realne šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je u utorak otkazao trening da bi otišao na magnetnu rezonancu koja je pokazala da na meniskusu desnog kolena postoji oštećenje zbog kojeg je morao da se povuče sa Rolan Garosa.

Najbolji teniser sveta se plasirao u četvrtfinale pobedom nad Argentincem Fransiskom Serundolom (3:2) i trebalo je da danas igra meč četvrtfinala protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Đoković je tokom drugog seta duela sa Serundolom povredio desno koleno nakon proklizavanja usled lošeg stanja terena u Parizu.

U nekoliko navrata je morao da zatraži pomoć lekara, ali je uspeo da prođe u četvrtfinale i upiše rekordni 370. trijumf na grend slem turnirima.

Đoković od ponedeljka neće biti prvi na ATP listi, a može da padne i na treću poziciju.