Boston Seltiksi i Indijana Pejsersi u finalu Istočne konferencije

Boston Seltiksi i Indijana Pejsersi u finalu Istočne konferencije

Boston Seltiksi su stigli do finala Istočne konferencije prolazeći kroz nekoliko povređenih protivnika. U prvoj rundi su savladali Majami Hit sa 4-1, tim koji je igrao bez svoje glavne zvezde, Džimija Batlera. U drugom kolu, Seltiksi su pobedili Klivlend Kavalirse, takođe sa 4-1, tim koji je bio oslabljen povredama i bez Ol-stara Donovana Mičela u poslednje dve utakmice.

Indijana Pejsersi su se suočili sa sličnim olakšicama na svom putu. U prvom kolu su savladali Milvoki Bakse u šest utakmica, tim koji je igrao bez Đanisa Antetokunmpa. U drugom kolu su uspeli da pobede Njujork Nikse, tim koji je vodio seriju sa 3-2 pre nego što su se suočili sa nizom povreda, uključujući povredu Džejlena Bransona.

Iako su oba tima imala olakšani put do finala, sada se fokusiraju na trenutnu situaciju. Džejlen Braun iz Bostona naglasio je važnost fokusiranja na tim i svaki posed kako bi se održala koncentracija i izbegle distrakcije. Sa druge strane, Tajriz Haliburton iz Indijane istakao je da su njihova očekivanja od početka bila visoka, posebno nakon dolaska Pascala Siakama.

Trener Pejsersa, Rik Karlajl, prihvata ulogu autsajdera, ali veruje u svoj tim koji je postigao istorijske brojke tokom sezone. Indijana je bila na vrhu NBA lige sa prosekom od 123,3 poena po utakmici tokom regularne sezone, šestim najvećim u istoriji lige. U plej-ofu su se popravili i postali broj 1 sa ofanzivnim rejtingom od 121,7, dok je Boston bio drugi sa 118,9.

Boston Seltiksi se oslanjaju na Džejsona Tejtuma, koji uprkos nekim nedoslednostima postiže prosečno 24,3 poena i 10,4 skokova po utakmici. Džejlen Braun i Derik Vajt takođe daju značajan doprinos. Međutim, Boston će biti oslabljen u prvoj utakmici zbog odsustva Kristapsa Porzingisa, koji se oporavlja od povrede.

Indijana Pejsersi, predvođeni Tajrizom Haliburtonom i Pascalom Siakamom, postigli su impresivne rezultate. Haliburton je u seriji protiv Njujorka prosečno postizao 21,3 poena, dok je Siakam beležio 20 poena po utakmici.

Ovo će biti sedmi plej-of susret između Bostona i Indijane. Seltiksi su pobedili u četiri od prethodnih šest serija, uključujući najnoviju 2019. godine sa rezultatom 4-0. Oba tima sada gledaju ka finalu NBA lige, sa visokom motivacijom i velikim očekivanjima.

Prva utakmica finala Istočne konferencije između Boston Seltiksa i Indijana Pejsersa igraće se u utorak uveče u Bostonu.