Počinje Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Počinje Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Počinje dvoransko prvenstvo sveta u atletici koje će trajati do 3. marta. Atletsku reprezentaciju Srbije u Glazgovu predstavljaće četvoro atletičara – Angelina Topić, Milica Gardašević, Milica Emini i Elzan Bibić.

Ovo će biti treće veliko međunarodno takmičenje u dvorani koje će se održati na teritoriji Velike Britanije u poslednjih šest godina pošto je Birmingem bio domaćin Svetskog prvenstva 2018. 

Podsećanja radi, Glazgov je bio domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva 2019. godine, a prethodno prvenstvo sveta u dvorani održano je u Beogradu.

Događaj u Glazgovu održava se pet meseci pre Olimpijskih igara u Parizu i deo je kvalifikacionog procesa u atletici za najmasovnije sportsko takmičenje.

U Glazgovu će učestvovati oko 650 takmičara iz više od 130 zemalja, koji će se takmičiti u 26 disciplina – 13 za muškarce i 13 za žene.

Srbiju će predstavljati Milica Gardašević, Elzan Bibić, Milica Emini i Angelina Topić.

Gardašević ima olimpijsku normu, ali će se takmičiti u skoku udalj. U disciplini skok uvis Srbiju će predstavljati bronzana sa Evropskog prvenstva u Minhenu Angelina Topić. Milica Emini će se nadmetati na 60 metara s preponama, a u trci na 1.500 metara biće Elzan Bibić.