Tramp predviđa kolaps SAD ako Bajden ponovo pobedi na izborima

Tramp predviđa kolaps SAD ako Bajden ponovo pobedi na izborima

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je on jedina nada za sprečavanje kolapsa Amerike, rekavši da će Džo Bajden završiti uništavanje nacije ako osvoji drugi mandat u Beloj kući.

„Ako pokvareni Džo Bajden i njegovi nasilnici pobede 2024. godine, najgore tek dolazi“, rekao je Tramp u subotu na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u predgrađu Vašingtona. „Naša zemlja će otići i potonuti na nivoe koji su bili nezamislivi. Dodao je: „Ovo su ulozi ovih izbora: naša zemlja se uništava, a jedina stvar koja stoji između vas i njenog uništenja sam ja.“

Tramp je u anketama daleko vodeći republikanski kandidat koji je izazvao Bajdena na predsedničkim izborima u novembru. Tvrdio je da, iako ga mentalno stanje aktuelnog predsednika sprečava da pravilno shvati stvarnost, on je okružen „nekim veoma lošim fašistima“ koji namerno uništavaju SAD, delimično kroz otvorene granice.

„Sa još četiri godine Bajdena, horde ilegalnih vanzemaljaca koji jure preko naših granica će premašiti 40 do 50 miliona ljudi“, rekao je Tramp. „Medicina, socijalno osiguranje, zdravstvena zaštita i javno obrazovanje će se pokvariti i urušiti. Srušiće se.”

Bivši predsednik je procenio da će SAD imati 18 miliona ilegalnih migranata do kraja Bajdenovog mandata u januaru 2025. i obećao je da će pokrenuti najveću kampanju deportacije u istoriji nacije ako ponovo osvoji mesto predsednika u novembru. „Oni ubijaju naše ljude“, rekao je. „Ubijaju našu zemlju. Nemamo izbora.”

Tramp je održao govor dan nakon što je bivši viši savetnik Bele kuće Stiven Miler rekao publici CPAC-a da će, ako njegov bivši šef ponovo preuzme dužnost, odmah „zapečatiti granice“ i započeti masovne deportacije. Bajden, koji je zaustavio mnoge Trampove mere bezbednosti na granicama, predsedavao je najvećim prilivom ilegalnih migranata u istoriji SAD.

Tramp je takođe kritikovao Bajdenovu spoljnu politiku, što je omogućilo sukobe Izrael-Hamas i Rusija-Ukrajina, i optužio ga da koristi policiju za ciljanje političkih neprijatelja. Republikanski protivkandidat se suočava sa četiri krivične optužnice i nekoliko građanskih tužbi, za koje je tvrdio da su deo pokušaja da se umeša u ovogodišnje izbore.

„Opadajući, pokvareni Džo Bajden – on je najpokvareniji, najnesposobniji predsednik u istoriji naše zemlje – uskoro će nas naterati da izgubimo Treći svetski rat“, rekao je Tramp. „Nećemo biti samo u Trećem svetskom ratu. Izgubićemo Treći svetski rat, sa oružjem kakvo niko do sada nije video.“

Tramp je, nazivajući sebe „ponosnim političkim disidentom“, obećao da će se osvetiti povratkom na predsednički položaj i učiniti SAD uspešnijim nego ikada ranije. „Za vredne Amerikance, 5. novembar će biti naš novi Dan oslobođenja“, rekao je on. „Ali za lažove, i varalice, i prevarante, i cenzore i prevarante koji su zauzeli našu vladu, to će biti njihov Sudnji dan.