Srbija protiv Australije za siguran plasman na Olimpijske igre

Srbija protiv Australije za siguran plasman na Olimpijske igre

Košarkašice Srbije od 21 čas u brazilskom Belemu igraju protiv Australije poslednji meč kvalifikacija za Olimpijske igre.

Izabranice Marine Maljković za sada imaju pobedu i poraz, a predstojeći duel prilika je da se bez kalkulacija obezbedi olimpijska viza.

Posle teškog poraza od Nemačke 74:66 u prvom kolu, košarkašice Srbije uspele su da savladaju ekipu Brazila 72:65 i tako se vrate u borbu za plasman u Pariz.

Australijanke imaju dva trijumfa, prve su u grupi i već su overile vizu za Olimpijske igre. Srbija i Nemačka su sada na skoru 1-1, dok je Brazil upisao dva poraza.

Pobeda nad Australijom košarkašicama garantuje olimpijsku vizu, ali se može desiti da ne bude neophodna.

U slučaju da izgube, košarkašice Srbije će navijati da Nemačka pobedi Brazil jer će domaća selekcija tako ostati bez pobede i sa tri poraza, pa bi Srbija sa skorom 1-2 otišla na Olimpijske igre.

Matematiku komplikuje scenario u kojem bi Srbija izgubila od Australije, a Brazil pobedio Nemačku. Tada bi tri ekipe (Srbija, Brazil i Nemačka) imale skor 1-2 i o putnicima za Pariz odlučivala bi koš razlika u međusobnim duelima te tri selekcije.

Australija i Srbija poslednja dva puta sastale su se pre dve godine, a skor iz tih susreta je 1-1.

Košarkašice ističu da će utakmica protiv Australije biti teška, ali se nadaju pozitivnom rezultatu.

„Već smo igrali protiv Australije, znali smo da će i ova utakmica biti jako zahtevna fizički. Pripremićemo se, videćemo kako će sve izgledati, nadam se da ćemo pobediti“, rekla je Dragana Stanković.

U drugom meču, Brazil i Nemačka sastaju se u ponoć po srednjoevropskom vremenu.