Poznati pedijatar objasnio kako roditelji da steknu poštovanje svoje dece

Poznati pedijatar objasnio kako roditelji da steknu poštovanje svoje dece

Poznati ukrajinski pedijatar, pisac i televizijski voditelj Jevgenij Komarovski odgovorom na pitanje koje su mu tata i mama jednog dečaka postavili, otkrio je kako da roditelji zavrede poštovanje svoje dece.

Mladi roditelji požalili su se pedijatru da se njihov sedmogodišnji sin prema njima često ponaša bezobrazno i bez imalo poštovanja. Dečak ocu često odgovara i gleda ga s visine.

„Molim vas, recite nam šta da radimo, kako da ga promenimo?”, zatražili su savet roditelji.

Doktor Jevgenij Komarovski kratko je odgovorio: “Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati šta hoćete, ali dok on sam ne bude doživeo situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može da uradi više i bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dete zaista naučiti nečemu, tek će tada dete naučiti da ceni svog oca.

A dete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.

Moderni očevi mnogo rade i imaju jako malo vremena za svoju decu, jer zarađuju. Ali dete još ne može da shvati taj koncept, jer realno, još ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Poštovanje se ne uči rečima i zarađuje se delima”, poručio je lekar, a prenosi Zelena učionica .