Sevilja prekida niz bez pobeda pobedom nad Rajo Valjekanom

Sevilja prekida niz bez pobeda pobedom nad Rajo Valjekanom

U ponedjeljak je Sevilja konačno ostvarila svoju prvu pobjedu u španskoj ligi ove godine, nadmašivši posrnuli Rajo Valjekano rezultatom 2-1.

Ova pobjeda prekinula je niz od šest utakmica bez pobjede za Sevilju, koja se također popela na 15. mjesto na tabeli, osiguravajući tri boda više od zone ispadanja.

Rajo Valjekano se suočava sa svojim petim uzastopnim porazom, a trener Francisco izražava zabrinutost zbog nedostatka efikasnosti njegovog tima pred protivničkim golom. Sa samo Kadizom i Majorkom koji imaju manje postignutih golova u La Ligi, ova zabrinutost nije neopravdana.

Sevilja je povela u 19. minuti zahvaljujući malo sreće i kliničkom završetku. Isak Romero je poslao dodavanje koje je odbilo od protivničkog igrača i stiglo do Youssefa En-Nesirija, koji je sa 18 metara bio precizan.

Domaćin je izjednačio 10 minuta kasnije, kada je Isi Palazon poslao centaršut sa lijeve strane koji je preusmjerio Alfonsa Espina.

Međutim, Romero i En-Nesiri su ponovo surađivali minut prije poluvremena kako bi Sevilji donijeli novu prednost. En-Nesiri je iskoristio Romerovu asistenciju i pametno završio kontra napad.