Italijan slučajno otkrio da je u „braku“ sa Škotom nakon 40 godina

Italijan slučajno otkrio da je u „braku“ sa Škotom nakon 40 godina

Neobična priča iz grada Kozenca u Italiji šokirala je jednog od njegovih stanovnika kada je otkrio da je, prema matičnim evidencijama, već više od 40 godina u braku sa muškarcem iz Škotske. Prema izveštaju lista Il Mesađero, čovek po imenu Đovani, koji je odbio otkriti svoje prezime, saznao je za ovaj „brak“ kada je zatražio venčani list od lokalnih vlasti u Kozenci.

Iako je već u dugogodišnjem braku sa ženom, Đovani je bio zatečen kada je pronađeno da se u matičnim evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova Italije pojavljuje kao član para sa Brajanom Džejsonom Mekintajrom. Taj „brak“ navodno je sklopljen u avgustu 1982. godine, u periodu kada istopolna partnerstva nisu bila legalizovana u Italiji, a Đovani tvrdi da nikada nije čuo za Mekintajra.

„Sudeći po imenu, on je škotski državljanin, ali o njemu nismo pronašli nikakve druge podatke, ni broj socijalnog osiguranja, ni datum rođenja. Grešku je verovatno napravila opština Kozenca, a niko je nije primetio već 42 godine“, izjavio je Đovani.

Ova bizarna situacija dodatno je otkrila sistemsku grešku u administraciji koja je prošla neprimećeno decenijama. Ovo nije prvi put da su administrativne greške uzrokovale neobične situacije u Italiji, što ukazuje na potrebu za temeljnim pregledom sistema kako bi se sprečile slične greške u budućnosti.