Danijel Živković izabran za predsednika Demokratske partije socijalista Crne Gore

Danijel Živković izabran za predsednika Demokratske partije socijalista Crne Gore

Članovi crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) doneli su odluku o novom rukovodstvu stranke na neposrednim unutarstranačkim izborima, saopštila je RTCG.

Danijel Živković izabran je za predsednika DPS-a, sa 97,96 odsto glasova podrške, što je rezultat od 16.492 glasa. Protiv njegovog izbora glasalo je 2,4 odsto članova, odnosno 290 ljudi.

Za potpredsednike stranke izabrani su Aleksandra Vuković Kuč, Ivan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

Unutarstranački izbori su se održali putem aplikacije i u lokalnim štabovima širom Crne Gore, gde je pravo glasa imalo oko 20 hiljada članova DPS-a.

Nakon izbora, novoizabrani predsednik Danijel Živković izjavio je da je Demokratska partija socijalista ostala jedinstvena i spremna da se suoči sa svim političkim izazovima. Takođe je najavio izmene u pristupu delovanja stranke i formiranje ekspertskih timova u narednih dvadeset dana.

Živković je prethodno obavljao funkciju vršioca dužnosti šefa DPS-a, a bio je jedini kandidat za predsednika na ovim izborima.

Ovo je četvrto rukovodstvo DPS-a u istoriji stranke, nakon Momira Bulatovića, Milice Pejanović Đurišić i Mila Đukanovića.