Košarkaši Zvezde igraju protiv Albe u Berlinu

Košarkaši Zvezde igraju protiv Albe u Berlinu

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 20.00 časova utakmicu 23. kola Evrolige protiv Albe u Berlinu.

Crvena zvezda je u poslednjih pet kola Evrolige zabeležila tri pobede, ali je porazima od nejakog Asvela u Vilerbanu i Baskonije u Beogradu prošle nedelje propustila izglednu šansu da se potpuno ravnopravno priključi borbi za plasman u plej-in.

Crveno-beli su trenutno 12. na tabeli sa 13 poraza i devet trijumfa – dva manje od Valensije i Partizana koji nakon 22 odigrana kola dele 10. mesto – poslednje koje vodi u doigravanje.

Da bi prvi put otkako se Evroliga igra u aktuelnom formatu prošli u drugu fazu, košarkaši Zvezde u narednih 12 utakmica neće smeti još mnogo da gube, a svakako ne večeras u Berlinu od Albe, fenjeraša za kojeg elitno evropsko takmičenje odavno nema takmičarski značaj.

Više od košarkaša Albe, nedaće treneru crveno-belih Janisu Sferopulosu može da napravi izostanak povređenih bekova. Grčki stručnjak je pred put u Berlin saopštio da Miloš Teodosić i Nikola Topić još uvek nisu spremni, a da će Nemanja Nedović, koji je takođe propustio nekoliko utakmica, putovati sa ekipom, ali da se nije sto odsto oporavio i da je neizvesno da li će igrati.

Poverenje da dopuni skraćenu rotaciju na spoljnim pozicijama ukazano je Džavonte Smartu, američkom košarkašu koji je pre desetak dana potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone, ali je, silom prilika, već stigao da debituje u dva takmičenja i pokaže da ima šta da ponudi na parketu. Postigao je 11 poena protiv Baskonije i 13 u pobedi nad FMP-om u 17. kolu regionalne ABA lige.

Trener Sferopulos je u najavi meča istakao da crveno-beli treba da igraju svoju igru ofanzivno i defanzivno, kao i da je Alba više puta pokazala da je tim sa mnogo entuzijazma.

U međusobnim duelima prethodne evroligaške sezone, Crvena zvezda je slavila u Berlinu nakon produžetka (88:84), a Alba je bila ubedljivo bolja u Beogradu (87:72).

Pre toga, tim iz Berlina je pobedio crveno-bele čak sedam puta zaredom.

Zanimljivo, od poslednjih deset susreta, tri su rešena tek nakon produžetka.