Siner protiv Đokovića u polufinalu AO

Siner protiv Đokovića u polufinalu AO

Italijan Janik Siner igraće protiv Novaka Đokovića u polufinalu Australijan Opena. Svetski „broj 4“ savladao je u četvrtfinalu Rusa Andreja Rubljova sa 6:4, 7:6 (5), 6:3 i prvi put u karijeri stigao do polufinala grem-slem turnira u Melburnu.

Meč između Italijana i petog reketa sveta trajao je dva sata i 41 minut.

Propustio je Rubljov dve brejk lopte u prvom setu, a za razliku od njega, Italijan je iskoristio svoju prvu, što je bilo dovoljno za vođstvo.

Drugi set je odlučio pobednika. Jer, Rus je vodio čak sa 5:1 u taj-brejku, a onda je Siner vezao šest poena i velikim preokretom stigao do vođstva od 2:0, a po svemu viđenom kasnije i do pobede.

Treći set je protekao u naporima Rubljova da pruži što je moguće jači otpor, ali je bilo primetno da Siner drži sve u svojim rukama. Još jedan brejk bio mu je dovoljan da prvi put u Australiji stigne do polufinala.

Siner će za dva dana na megdan Đokoviću sedmi put u karijeri, a drugi put u polufinalima Gren slem turnira. Srpski as je dobio četiri meča, od kojih i prošlogodišnje polufinale Vimbldona, a Italijan dva susreta, među kojima i poslednji, u Dejvis kupu, 25. novembra.