Grbović: Ne može reč predsednika da poništi izborne nepravilnosti – nastavljamo sa protestima

Grbović: Ne može reč predsednika da poništi izborne nepravilnosti – nastavljamo sa protestima

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ističe da se nastavlja sa protestima „sve dok ne dođe do toga da institucije urade ono što je njihov posao“. „Ne može reč predsednika i bilo koga, a kamoli Branimira Nestorovića da poništi sve izborne nepravilnosti“, naglasio je.

On navodi  da se večeras nastavlja sa protestima prekrajanja izborne volje ne samo građana Beograda, već svih grašan u Srbiji.

„Nastavljamo sa pravljenjem te vrste pritiska da se institucionalano ovaj problem reši i da konačno možemo na proleće da dočekamo izbore u nekom novom raspoloženju“, rekao je Grbović u emisji „Novi dan“.

Na pitanje da li su komunicirali sa drugim nosiocima opozicionih lista o pridruživanju protesta, Grbović ističe da je ovde „reče  o otvorenom građanskom protestu“.

„Ja sam na protestu video i predstavnike drugih opozicionih partija. Imali smo sastanka sa koalicijom NADA, oni su saglasni sa zahtevima tog protesta pre svega klada je reč o Beogradu, odluku da li će se pridružiti doneće u nekom narednom periodu. Tako da mi tu ništa nismo privatizovali, hajmo da budemo otvoreni do kraja“, konstatovao je.

On je istako da na odluku o večerašnjem protestu i najavljenoj blokadi studenata neće uticati obraćanje Aleksandara Vučića , koje je najvaljeno danas u 11 časova.

„Naš zahtev je ponavljanje izbora, ali postoje dva puta do kojih možete doći – jedan je vrsta političkog dogovora ili nečega što će možda danas Aleksandar Vučić da saopšti kao deo svoje poltičke milosti, to nije nešto za šta smo zainteresovani . Mi smo zainteresovani da do ponavljanje izbora dođe poništavanjem ovog izbornog procesa, da se institucionalno verifikuje da je bilo ozbiljnih nepravilnosti, kako bi se na osnovu te odluke kasnije ušlo u neku vrstu medijacije izbornih uslova u kojima ćemo mi da dočekamo naredni ciklus“, objasnio je Grbović.

Prema njegovim rečima, „ne može reč predsednika i bilo koga, a kamoli Branimira Nestorovića da poništi sve izborne nepravilnosti“.

„Ne znam da li je neko kontaktirao Nestorvića. Ja sebi to poniženje ne bi dopusti ni da ga kontaktiram, a posebno da ne dopustim da nam se ti ljudi posle ne javljaju, javno odbijaju ili na bilo koji način ponižavaju“, rekao je Grbović.

Na pitanje ako dođe do ponavljajnje izbora da li će lista „Srbija protiv nasilja da izađe u istom sastavu, Grbović je naveo da je „dosta rano da se o tome priča, ali sva politička logika nalaže da njamanje što možemo da uradimo jeste da nastupimo u istom ovom formatu, ako ne i šire“.

„Mislim da bi bilo neodgovorno prema građanima ukoliko sada tražimo ponavljanje izbora, a da na te izbore uzađemo u nekom užem formatu, pre svega kako bi sprečili rasipanje glasova“, zaključio je Grbović.