Pastor lišen dužnosti nakon što je crkva u Bruklinu korišćena u muzičkom spotu Sabrine Karpenter

Pastor lišen dužnosti nakon što je crkva u Bruklinu korišćena u muzičkom spotu Sabrine Karpenter

Vest: Korišćenje rimokatoličke crkve Blagovesti Blažene Djevice Marije u Bruklinu kao pozadine za delove muzičkog spota pevačice Sabrine Karpenter dovelo je do smene pastora crkve, monsinjora Džejmija Gigantijela, nakon što su zvaničnici smatrali da je narušena svetost prostora. Muzički video za pesmu „Feather“, objavljen 31. oktobra, prikazuje Sabrinu Karpenter kako pleše u crkvi pored kovčega pastelnih boja.

Nakon objavljivanja spota, rimokatolička biskupija Bruklina izdala je saopštenje izražavajući zaprepašćenje i tvrdeći da nisu poštovane odgovarajuće procedure u vezi sa dozvolama za snimanje. Pastor Gigantijelo je lišen administrativnih dužnosti, a biskupija je sprovela misu reparacije kako bi obnovila svetost crkve.

Pastor Gigantijelo je nakon ovih dešavanja, putem Fejsbuk posta, izrazio žaljenje crkvenoj zajednici i naveo da nije bio prisutan tokom snimanja, te da nije bio svestan provokativnog karaktera spota. Dodao je da je dozvolio snimanje kako bi ojačao veze između mladih kreativnih umetnika u zajednici.

Sabrina Karpenter, poznata po svojoj ulozi u Disney Channel seriji „Girl Meets World“, kao i po pevačkoj karijeri, nije se još oglasila povodom ovih događaja. Muzički video za pesmu „Feather“ ima preko 11 miliona pregleda na YouTube-u od objavljivanja.