Gradonačelnik Lavova govori o naporima Ukrajine za rekonstrukciju u Kanadi

Gradonačelnik Lavova govori o naporima Ukrajine za rekonstrukciju u Kanadi

Gradonačelnik Lavova Andrii Sadovii razgovarao je o velikim projektima rekonstrukcije Ukrajine sa lokalnim investitorima u Kanadi.

Relevantnu izjavu dao je gradonačelnik Lavova Andrij Sadovij na marginama poslovne konferencije Rebuild Ukraine u Torontu.

„Razgovarali smo o budućnosti, o industrijskim parkovima, o tome kako će izgledati aerodrom po ponovnom otvaranju letova, o velikim transportnim čvorištima koje planiramo da izgradimo. Kanada je zemlja koja ima jedinstveno iskustvo“, rekao je Sadovii.

Prema njegovim rečima, iskustvo rekonstrukcije saobraćaja je posebno interesantno, „jer je Evropska unija odobrila novu strategiju za transportne i železničke koridore, za koje se očekuje da prolaze kroz Lavov”.

„Vozovi iz Varšave, Krakova, Beča, koridor Baltičko-Crno more – i sve to mora da se implementira u infrastrukturu grada. To je megaprojekat“, rekao je Sadovij.

Prema njegovim rečima, kanadski investitori su „dovoljno hrabri da dođu u Lavov čak i usred rata“.

„Činjenica da smo se okupili u Torontu je izraz poštovanja jedni prema drugima. Ima dosta kanadskih državljana ukrajinskog porekla i Kanađana koji već ulažu u Ukrajinu, uključujući Lavov“, zaključio je Sadovij.

Podsećamo da je poslovna konferencija Rebuild Ukraine održana u Torontu 21-22. novembra 2023. Događaj je imao za cilj da prikaže investicione projekte koji imaju za cilj obnovu i modernizaciju Ukrajine u sektoru poljoprivrede, građevinarstva/infrastrukture, energetike i zdravstva. Učesnici su takođe mogli da bliže pogledaju ukrajinski digitalni vladin alat DIIA, kao i ukrajinske kompanije i organizacije koje posluju u sektoru informacionih tehnologija, finansijskih i vojnih tehnologija.