Tepić: Zahtev tužiteljke Nikolaidis za razrešenje – predstava za javnost

Tepić: Zahtev tužiteljke Nikolaidis za razrešenje – predstava za javnost

Zahtev tužiteljke Željke Nikolaidis za razrešenje sa čela antikorupcijskog Odeljenja Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu od glavnog tužioca VJT Nenada Stefanovića je predstava za javnost zbog koje ne sme da se zaboravi da su upravo „oni i ovakvi servilni tužioci režima grobari srpskog tužilaštva i pravde”, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde i jedna od nosioca liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić.

„SNS tužilac Nenad Stefanović je SNS tužiteljki Željki Nikolaidis još u petak oduzeo službeno vozilo i ona je znala da će je skloniti, to i pričala. Samo ga je preduhitrila za vikend da izvuče maksimum iz te situacije. Zato dekolumbizacija Tužilaštva posle 17. decembra“, izjavila je Tepićeva.

Ona je podsetila da je tužiteljka Nikolaidis „sva svoja nedela izvršavala u najbližoj saradnji sa nadređenim Stefanovićem „.

„Oni su oboje podjednako i bez ikakve razlike i rezerve zloupotrebljavali zakon i svoje tužilačke funkcije da bi hrabru policajku iz Valjeva Katarinu Petrović strpali iza rešetaka makar i na jedan dan, da bi maltretirali inspektora Milenkovića koji je otkrio slučaj ‘Jovanjica’ zbog ‘intervjua’ Dijane Hrkalović, da bi oteli predmet drugoj tužiteljki dok je na odmoru i tako podigli optužni predlog protiv mladog inspektora Isakova koji je bio sa inspektorom Milenkovićem kada su otkrili Jovanjicu i to nakon što je svedočio da mu je žao što je uhvatio državu u kriminalu, policiju, vojsku, kao deo najveće fabrike droge u Evropi! Kao i da bi smenili dve dugogodišnje i hrabre antikorupcijske tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović“, navela je Tepićeva.

Podseća i da je Nikolaidis napredovala iz Tužilaštva u Pančevu nakon što je, kako ističe, “završila” slučaj generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića sa Belivukom i žandarmom Vučkovićem o dolascima ove trojice drugara u vojni objekat, odnosno vojnu streljanu u Pančevu, gde su vežbali pucanje, da bi dokazi o tome nestali usred postupka, zbog čega je tužiteljka Nikolaidis koja je vodila ovaj predmet odustala od gonjenja i time “pokrila” Novaka Nedića, a potom nagrađena mestom šefice antikorupcijskog Odeljenja najvažnijeg tužilastva u Srbiji.

„Dekriminalizacija tužilaštva uslov je za ozdravljenje ovog društva i onda će biti moguća i stvarna prava borba protiv korupcije i kriminala. Imamo snage da se za to izborimo 17. decembra i da pravda u našoj državi konačno bude dostižna“, dodala je Marinika Tepić.