Đoković protiv Sinera za drugi trijumf na Završnom turniru u Torinu

Đoković protiv Sinera za drugi trijumf na Završnom turniru u Torinu

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković igraće protiv Italijana Janika Sinera meč druge runde u Zelenoj grupi Završnog ATP turnira u Torinu. Duel je na programu od 21.00.

Novak Đoković je pobedom nad Holgerom Runeom započeo takmičenje na Završnom ATP turniru čime je obezbedio prvo mesto na kraju godine, osmi put u karijeri.

Đokovićev naredni rival Janik Siner je u prvom kolu Zelene grupne savladao Stefanosa Cicipasa 2:0 i ubeležio prvi trijumf u Torinu.

Srpski i italijanski teniser su do sada u karijeri odigrali tri međusobna duela, Đoković je izašao kao pobednik u svim mečevima. Poslednji put igrali su u polufinalu ovogodišnjeg Vilmbldona, a Novak je rutinski u tri seta savladao Sinera.

Pored tenisa dvojicu igrača spaja i pasija ka skinjaju, odnosno ljubav prema Fudbalskom klubu Milan.

„U skijanju morate da se spustite za oko 90 sekundi, a ako napravite jednu grešku onda je sve gotovo. U tenisu možete da igrate dva sata, pritom da napravite mnogo grešaka i ipak da ostvarite trijumf“, istakao je jednom prilikom Janik Siner.

Siner je rođen 2001. godine u malom gradu na severu Italije – San Kandido, tenisom je počeo da se bavi u sedmoj godini na nagovor oca Johana. Do sada najveći uspeh u karijeri ostvario je trijumfom na mastersu u Torontu, a pored toga ove godine osvojio je još tri trofeja. Najbolji plasman mu je četvrto mesto na ATP listi.

Bez obzira na dobru formu Janika Sinera, Novak Đoković je ipak favorit pre početka duela, zbog iskustva, ali i igračkog kvaliteta.

U prvom duelu druge runde Zelene grupe od 14.30 sastaju se Holger Rune i Stefanos Cicipas.