Zvezda igra večeras protiv Lajpciga

Zvezda igra večeras protiv Lajpciga

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Lajpciga meč četvrtog kola Lige šampiona i traže prvu pobedu u elitnom takmičenju.

Samo jedan bod osvojila je Crvena zvezda u prva tri kola u Grupi G Lige šampiona, pa je utakmica protiv Lajpciga prava prilika da se upiše prva pobeda i zadrže šanse za evropsko proleće.

Crveno-beli su pre dve sedmice poraženi u Lajpcigu 3:1, ali nisu razočarali igrom i stavom, te su pokazali da mogu da igraju ravnopravno sa najboljim ekipama iz najjačih eropskih liga.

Ono što brine trenera Baraka Bahara svakako je odbrana, koja je u prve tri utakmice u eliti dozvolila protivnicima čak osam pogodaka, što je previše bez obzira na imena rivala.

Lajpcig ne dolazi u Beograd u dobrom raspoloženju, što zbog povrede Danija Olma, što zbog poraza u Majncu u poslednjoj utakmici Bundeslige.

Ipak, trener Marko Roze na okupu ima spoj mladih i iskusnih igrača, koji već nekoliko godina igraju na najvišem evropskom nivou, ali protiv Zvezde je malo koja ekipa favorit u Beogradu.

Crveno-beli moraju da počnu da sakupljju bodove, ukoliko žele da se bore u Ligi šampiona i na proleće, ili makar osvoje treće mesto u grupi za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Zvezda će na stadionu „Rajko Mitić“ imati veliku podršku navijača, s obzirom da je Uefa ublažila kaznu crveno-belima posle utakmice sa Jang bojsima.

U drugoj utakmici Grupe G, ekipa Jang bojsa ide na noge šampionu Evrope Mančester sitiju.

Posle tri odigrana kola Siti ima 9 osvojenih bodova, Lajpcig 6, a Crvena zvezda i Jang bojs po 1.

Duel između Crvene zvezde i Lajpciga na programu je od 21.00 čas.