Utakmica između Majorke i Kadiza odložena zbog poziva Vedata Murićija u reprezentaciju Kosova

Utakmica između Majorke i Kadiza odložena zbog poziva Vedata Murićija u reprezentaciju Kosova

Planirana utakmica između španskih fudbalskih timova Majorke i Kadiza zakazana za ovaj vikend odložena je zbog poziva napadača Majorke, Vedata Murićija, u reprezentaciju Kosova. Odluka je doneta jer se istog dana igrao kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo između Kosova i Izraela, koji je bio odložen prethodno zbog sukoba između Izraela i Hamasa.

FIFA je produžila međunarodni period pauze za Kosovo i Izrael zbog odloženog kvalifikacionog meča, što je obavezalo klubove da puste svoje igrače da nastupe za nacionalne timove. Ovaj period prvobitno je trebalo da počne u ponedeljak.

Iako je španska liga zatražila od Fudbalskog saveza Španije da odloži utakmicu između Kadiza i Majorke, trener Kadiza, Serhio Gonzales, izrazio je nezadovoljstvo što klub nije bio uključen u donošenje ove odluke i nije imao priliku da razgovara o novom terminu za meč.

Vedat Murići, koji je postigao četiri gola ove sezone za Majorcu, pozvan je u reprezentaciju Kosova za kvalifikacioni meč protiv Izraela. Majorca i Kadiz trenutno se nalaze blizu dna tabele španske lige, boreći se za opstanak u elitnom takmičenju.