Vlada usvojila odluke o novčanim nagradama za basketaše i košarkaše

Vlada usvojila odluke o novčanim nagradama za basketaše i košarkaše

Pored usvojenih izmena uredbi iz oblasti poljoprivrede koje se tiču i premija za mleko, Vlada Srbije odlučila je da zlatnim basketašima i srebrnim košarkašima dodeli novčane nagrade od po dvadeset odnosno 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Pored usvojenih izmena uredbi iz oblasti poljoprivrede koje se tiču premija za mleko, Vlada Srbije odlučila je da zlatnim bsektašima i srebrnim košrakašima dodeli novčane nagrade od po dvadeset odnosno 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Vlada Srbije na sednici je odlučila da za sportske rezultate na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini basket 3 na 3, nagradi po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti Marko Branković, Nemanja Barać, Stefan Kojić, Strahinja Stojačić i trener muške košarkaške selekcije Marko Ždero.

Za srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci reperezantativci Srbije i selektor Svetislav Pešić dobiće po 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Vlada je usvojila i više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa Rebalansom budžeta za 2023. godinu.

Kako se navodi u saopštenju pres-službe Vlade, usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, odnosno sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima.

Takođe, obezbeđeno je i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava.

Budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2023. godinu nakon rebalansa, uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde dinara. Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara.