Milan savladao Torino, Roma gubi od Verone

Milan savladao Torino, Roma gubi od Verone

Nakon što je prošlog vikenda debitovao za Milan, Kristijan Pulišić je takođe postigao gol u svom prvom meču na San Siru i postavio Rosonere na put ka pobedi od 4-1 nad Torinom u Seriji A u subotu, piše AP.

Olivije Žiru je realizovao dva penala i postigao tri gola u prva dva meča, dok se Teo Ernandez takođe upisao u strelce.

Nasuprot tome, Romu je više razočarala pošto je ekipa Žozea Murinja izgubila od Helas Verone sa 2-1.

Ponovo je to bio slučaj veze Čelsija na San Siru.

Pulišić se povezao sa bivšim saigračem Žiruom za gol na svom debiju u Bolonji, a ovoga puta Ruben Loftus-Čik je pomogao da se otvori u 33. minutu.

Pulišić je ubacio loptu u sredinu terena za Loftus-Cheek. Žiru nije mogao da dođe do povlačenja, ali je došao do Pulišića koji je pobegao i vratio se kući.

Pulišić i Loftus-Čik su prešli iz Čelsija prošlog meseca.

Per Šurs je izjednačio za Torino samo tri minuta kasnije, ali je Žiru vratio prednost Milana pre poluvremena sa bele tačke nakon što je odbrambeni igrač Torina Alesandro Buongiorno ocenjen da je držao loptu.

Ernandez je takođe postigao gol pre pauze zapanjujućim udarcem posle jedan-dva sa Rafaelom Leaom.

Žiru je postigao još jedan penal u 65. nakon što je Šurs zgazio Leaov članak.

Nekoliko trenutaka kasnije, Pulišićev saigrač iz SAD, Junus Musah, debitovao je u Milanu kada je ušao kao zamena za Loftus-Čika.

Ništa nije išlo kako treba Romi u Veroni. Osim što su izgubili, Paulo Dibala i Nicola Zalevski su obojica bili povređeni.

Verona, koja je prošle sezone izbegla ispadanje samo u plej-ofu, na poluvremenu je imala iznenađujuće 2-0 posle golova Ondreja Dude i Sirila Ngongea.

Murinjo je i dalje izdržao zabranu igranja, a rezervni trener Bruno Konti napravio je trostruku izmenu na pauzi. Jedna od tih zamena, Houssem Aouar, imala je skoro trenutni uticaj pošto je postigao svoj prvi gol u Seriji A u 56. meču.

Roma je skoro remizirala nakon što je defanzivac Verone Isak Hien isključen zbog drugog žutog kartona. Iz slobodnog udarca koji je usledio, Lorenco Pelegrini je pogodio donju stranu od prečke – drugi put je Roma pogodila drvo na meču.

Šampion Serije B Frozinone zabeležio je svoju prvu pobedu u prvom rangu savladavši Atalantu sa 2-1. Poslednji put kada je Frozinone bio u Seriji A, 2018-19, izgubio je 4-0 i 5-0 od Atalante.

Monca je pobedila Empoli sa 2:0.