Mesi ponovo postiže gol, Inter Majami pobedio Šarlot sa 4-0 i plasirao se u polufinale Kupa Liga

Mesi ponovo postiže gol, Inter Majami pobedio Šarlot sa 4-0 i plasirao se u polufinale Kupa Liga

Niz golova Lionela Mesija se nastavlja, kao i niz pobeda Intera Majamija, piše AP.

Mesi je postigao u 86. minutu, njegov osmi gol u pet mečeva sa svojim novim klubom, a Inter Majami je u petak uveče u četvrtfinalnoj utakmici Liga kupa pregazio Šarlot sa 4:0.

Mesi je postigao gol u svih pet nastupa sa Majamijem. Sedmostruki osvajač Zlatne lopte koji je doveo Argentinu do krune Svetskog prvenstva prošle godine još uvek nije izgubio meč sa Majamijem, izostavivši pobednike u svih pet dosadašnjih mečeva u Liga kupu, turniru sa 47 klubova iz MLS-a i meksičke najviše lige koja je sada svedena na fajnal-for.

Sledeće za Mesija i njegov novi klub: polufinalna utakmica u utorak protiv meksičkog kluba Keretaro ili Filadelfija Union.

Šarlot je zamalo pronašao način da ga zadrži van gola. Skoro.

Josef Martinez i Robert Tomas su takođe imali golove za Inter Majami, autogol nametnut ozbiljnim pritiskom Mesija krajem drugog poluvremena rezultirao je još jednim rezultatom, a onda je Mesi pružio savršen klinčer u poslednjim trenucima.

Činilo se da je tim imao skoro još jednu rasprodaju na DRV PNK stadionu od 22.000 sedišta, čak i u noći kada je sportski pejzaž Južne Floride bio opterećen. Majami Dolfinsi su igrali svoj uvod u predsezoni kod kuće, Majami Marlinsi su bili domaćini Njujork Jenkisima, a čuvar Majamija Hita Tajler Hero je predvodio utakmicu šampionata pro-am lige u prepunoj srednjoškolskoj sali.

Ali Mesi-manija je živela, kao što se i očekivalo. A navijači u tim novim ružičastim dresovima sa brojem 10 ponovo su otišli ​​srećni, daleko od života navijača Intera iz Majamija pre početka Mesijeve ere.

Pre Mesija: Inter Majami je pobedio u pet od 22 MLS meča ove sezone.

Sa Mesijem: Inter Majami je pobedio u svih pet utakmica Kupa Liga, a sada su samo dve pobede od trofeja.

Prva dobra šansa Messija došla je u 30. minutu meča, kada su nekoliko odličnih kratkih dodavanja sa leve strane šesnaesterca doveli do toga da je dobio priliku sa oko 6 metara. Njegov udarac izbio je golman Šarlota Kristijan Kalina, sačuvavši tada vođstvo od 1-0.

Malo je ko znao da je Inter Majami već imao sav napad koji bi mu bio potreban.

Još jedna sjajna prilika došla je u 69. minutu, kada je Mesi poslao pas Tejloru, a zatim ga vratio i imao otvorenu mrežu – samo da bi njegov pokušaj sa oko 12 jardi u sredini peterca bio odbijen.

Sve što je Mesi mogao da uradi bilo je da pogleda u nebo, osmehujući se.

Martinez je otvorio gol za Inter Majami iz penala u 12. minutu, koji je usledio nakon što je Dikson Arojo oboren u petercu. Taj faul je usledio ubrzo nakon što je Inter iz Majamija bezuspešno tvrdio da je Šarlot napravio igru rukom, što bi takođe dovelo do dosuđivanja jedanaesterca.

Otišlo je na 2-0 u 32. minutu, kada je Tejlor uzeo pas od DeAndrea Jedlina blizu vrha šesnaesterca i poslao jednokratni udarac iz ruke izvaljene Kahline. Jedlin je sakupio pas na desnom krilu, sačekao Tejlora — koji je pokazao gde je želeo loptu — i poslao je na to tačno mesto da se namesti drugo veče.

Autogolom je bilo 3:0, a onda je Mesi završio pobedu.