Mesi očekuje „sjajne stvari“ u Inter Majamiju

Mesi očekuje „sjajne stvari“ u Inter Majamiju

Čak ni kiša nije mogla da pokvari žurku dobrodošlice Lionela Mesija u Inter Majamiju u nedelju u Fort Loderdejlu na Floridi, gde je novo lice Major League Soccera (MLS) predstavljeno na prepunom stadionu obožavanih navijača, piše Rojters.

Mesi, koji je sedam meseci udaljen od vodeće Argentine do slave na Svetskom prvenstvu u Kataru, predstavljen je navijačima tokom sjajnog događaja pod nazivom ‘Otkrivanje’ na domaćem stadionu u Majamiju.

Nakon što je predstavljen, sedmostruki osvajač Zlatne lopte krenuo je ka sredini terena duž modne piste obložene reflektorima u majici i farmerkama i predstavljen mu je dres broj 10 pre nego što se obratio publici sa nekoliko kratkih napomena na španskom.

„Veoma sam srećan što sam izabrao da dođem u ovaj grad sa svojom porodicom, što sam izabrao ovaj projekat i ne sumnjam da ćemo mnogo uživati“, rekao je Mesi.

„Dobro ćemo se provesti i velike stvari će se desiti. Hvala vam puno, hvala svima za ovaj dan.“

„Jedva čekam da počnem da treniram da bih se takmičio. Osećam istu želju koju sam oduvek morao da se takmičim, da zaista želim da pobedim i da pomognem da (Majami) nastavi da raste.“

Nakon njegovih reči, video kompilacija lepih želja puštena je na velikom ekranu stadiona i uključivala je poruke poput bivšeg NFL kvoterbeka Toma Bredija i NBA igrača Stivena Karija.

Mesiju (36) su se tada na terenu pridružili njegova supruga i troje dece gde su pozirali za fotografije pre nego što je noćno nebo obasjalo još više vatrometa.

Događaj je održan dan nakon što je Inter Majami objavio da je Mesi potpisao ugovor koji će ga zadržati u klubu do 2025. godine. Mesi će biti na raspolaganju da debituje u petak u utakmici Liga kupa protiv meksičkog Kruza Azula.

Mesijev dolazak je ogroman podsticaj za profil fudbala u Sjedinjenim Državama, koje će zajedno sa Meksikom i Kanadom biti domaćini Svetskog prvenstva 2026.

Pridružuje se ekipi Majamija u suvlasništvu još jednog svetskog fudbalskog velikana Dejvida Bekama.

„Kao i svi vi, jedva čekam da vidim Lea kako izlazi na teren u našim bojama“, rekao je Bekam publici nekoliko trenutaka pre nego što je Mesi predstavljen.

„Dame i gospodo, sledeće poglavlje naše priče počinje ovde.“

Mesi ima svoj posao da bi sledeće poglavlje bilo uspešno.

Majami je bez pobede u 11 MLS mečeva i poslednji je u Istočnoj konferenciji sa 18 bodova posle 22 utakmice.

Mesijeva sledeća destinacija nakon odlaska iz Pari Sen Žermena bila je predmet mnogih spekulacija.

Izvor blizak Mesiju rekao je Rojtersu da je dobio zvaničnu ponudu da se pridruži saudijskom klubu Al Hilal u ugovoru koji je navodno vredan oko 400 miliona dolara godišnje.

PSŽ ga je suspendovao jer je otputovao u Saudijsku Arabiju i zbog toga propustio trening, a poseta je podstakla spekulacije da će se pridružiti Kristijanu Ronaldu u pustinjskom kraljevstvu.

Kapiten Portugala Ronaldo pridružio se Al Nassru prošlog decembra uz unosan ugovor na 2-1/2 godine.

Mesija su takođe povezivali sa povratkom u Barselonu, španski klub kome je pomogao da osvoji 10 titula prvaka, četiri krune Lige šampiona i tri klupska svetska prvenstva.

Ali početkom juna Mesi je objavio svoju odluku da se pridruži Interu Majamiju u intervjuu za Mundo Deportivo i Sport, iako ugovor još nije bio potpisan.