Moskva kaže da su civili pogođeni u napadu na Makijevku za koji Kijev kaže da je uništio rusku jedinicu

Moskva kaže da su civili pogođeni u napadu na Makijevku za koji Kijev kaže da je uništio rusku jedinicu

Ukrajinska vojska saopštila je kasno u utorak da je uništila formaciju ruskih snaga u Makijevki pod kontrolom Moskve u regionu Donjecka, dok su zvaničnici postavljeni u Rusiji rekli da je jedan civil poginuo, a 36 povređeno u napadima na Kijev, prenosi Rojters.

„Kao rezultat precizne paljbe jedinica Odbrambenih snaga, druga formacija ruskih terorista u privremeno okupiranoj Makijevki prestala je da postoji“, saopštila je Kancelarija za stratešku komunikaciju Oružanih snaga Ukrajine.

U pratećem video snimku u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, kancelarija za komunikaciju je pokazala nešto što je izgledalo kao eksplozije u slabo izgrađenom području.

Predstavnici Rusije u delu ukrajinskog regiona Donjeck koji sada kontroliše Moskva i gde se nalazi Makijevka rekli su u aplikaciji za razmenu poruka Telegram da je jedan čovek poginuo, a najmanje 36 ljudi je povređeno.

Denis Pušilin, šef onih delova Donjecka koje kontroliše Moskva, rekao je da su među povređenima 33-mesečna beba i 7-godišnji dečak.

„Kasno uveče, neprijatelj je izveo žestoke napade na stambena naselja i bolnički kompleks“, rekao je Pušilin na svom Telegram kanalu.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri nijedan od izveštaja. Obe strane poriču da su ciljale civile u 16-mesečnom ratu koji Rusija vodi protiv svog suseda.

Na Novu godinu, najmanje 89 ruskih vojnika poginulo je u ukrajinskom napadu na ruske vojne kvartove u Makijevki.