Saudijski šampion Al-Itihad potpisao Jotu iz Seltika

Saudijski šampion Al-Itihad potpisao Jotu iz Seltika

Krilo Seltika Jota pridružio se Al-Itihadu na trogodišnji ugovor, saopštio je u ponedeljak šampion Saudijske Pro lige, prenosi Rojters.

Finansijski detalji nisu otkriveni, ali su škotski mediji objavili da je naknada za transfer iznosila 25 miliona funti (31,73 miliona dolara).

Al-Itihad je najavio dogovor objavivši animirani video na kojem trener Nuno Espirito Santo gleda Žotine golove.

„Želimo da osvojimo svet“, rekao je bivši trener Vulverhempton Vonderersa na snimku sa FIFA klupskim svetskim prvenstvom u pozadini.

Al-Itihad će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu koje će se u decembru održati u Džedi kao šampion lige zemlje domaćina.

Jota, 24, postaje treće potpisivanje Al-Itihada nakon osvajača Zlatne lopte Karima Benzeme i bivšeg veziste Čelsija N’Golo Kantea.

Bivši napadač Benfike postigao je 28 golova i upisao 26 asistencija u 83 utakmice nakon što je prešao u šampiona Škotske 2021.

Saudijska Pro liga postala je atraktivna destinacija za evropske igrače otkako je Kristijano Ronaldo prešao u Al-Nasr prošlog januara.

Prošlog meseca, Saudijski javni investicioni fond (PIF) najavio je projekat ulaganja i privatizacije sportskih klubova koji uključuje Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr i Al-Hilal.

PIF poseduje 75% svakog od četiri kluba, dok njihove neprofitne fondacije poseduju po 25% svakog.