Partizan pobedio Zvezdu u sjajnoj majstorici i osvojio titulu u ABA ligi

Partizan pobedio Zvezdu u sjajnoj majstorici i osvojio titulu u ABA ligi

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde 96:85 u petom odlučujućem meču finalne serije plej-ofa ABA lige. Crno-beli su posle 10 godina osvojili titulu u regionalnom takmičenju – sedmu u klupskoj istoriji, Željko Obradovića osvojio prvi trofej od povratka na klupu Partizana. Panter predvodio crno-bele pred rekordnom publikom u Areni sa 32 poena.

Košarkaši Partizana ponovo su šampioni ABA lige, posle 10 godina pauze, pošto su u odlučujućoj petoj utakmici finalne serije regionalnog takmičenja na svom terenu savladali Crvenu zvezdu 96:85.

U sjajnoj košarkaškoj predstavi pred više od 22.000 navijača, crno-beli su već u prvom poluvremenu stekli 20 poena prednosti, Zvezda se u nastavku vratila, ali je Partizan u završnici odbio nalet protivnika i došao do zaslužene pobede.

Crno-beli su tako došli do rekordne sedme titule u ABA ligi, prve od 2013. godine.

Partizan je odlično ušao u meč. Poletna igra i odličan šut za tri poena doneli su dvocifrenu prednost već u prvoj deonici (30:18), a blistali su Panter i Ledej.

Crno-beli su u drugoj deonici iskoristili slab šut crveno-belih i iz minuta u minut podizali prednost, do 54:34 na poluvremenu.

U nastavku smo gledali potpuno drugačiju košarku.

Zvezda je bila značajno agresivnija u odbrani, dolazila je do skokova u napadu, a proradio je i šut za tri poena.

Ben Bentil odigrao je najbolji meč u crveno-belom dresu, ali planove Duška Ivanovića u velikoj meri poremetila je i peta lična greška Luke Mitrovića.

Na drugoj strani, Ledej i Panter su održavali prednost Partizana, ali su crveno-beli uspeli da do do kraja treće deonice vođstvo crno-belih smanje na jednu cifru – 75:68.

Na krilima Vildoze i Nedovića, Zvezda je u 34. minutu prišla na -4, ali je srpski bek promašio dodatno slobodno bacanje.

Crno-beli su uspeli da konsoliduju redove, podigli prednost na 8 poena, da bi Arena „eksplodirala“ posle sjajnog zakucavanja Egzuma.

Panter je na ovom meču bio nezaustavljiv, kada god je trebalo pronalazio je poena i utakmicu završio sa 32 postignuta poena.

Zvezda je u finišu pokušala trojkama da se vrati, ali nije imala sreće, Partizan je zagradio svoj koš i mirno priveo meč kraju.

Pored Pantera, u pobedničkoj ekipi istakli su se Ledej sa 15, Naneli sa 12 i Egzum i Lesor sa po 10 poena, dok je veliki doprinos svojom energijom dao Alen Smailagić.

Do0brić je bio najbolji u Zvezdinom dresu sa 18 poena, ali većinu je postigao u prvom poluvremenu. Bentil je dodao 15, Nedović 12, a Kampaco 10 poena u gostujućem sastavu.