Vučić: Uvek možemo da računamo na političku podršku Kube

Vučić: Uvek možemo da računamo na političku podršku Kube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ovo prva poseta kubanskog predsednika Srbiji, nakon gotovo četiri decenije, kao i da je ponosan na činjenicu što je mogao da razgovara sa predsednikom Migelom Dijas-Kanela Bermudesom.

„Zadovoljan sam da razumem ne samo poziciju Kube već i da vidim kako i na koji način se kubanski narod bori za svoju slobodu i opstanak, i da dalje radimo na unapređenju našeg odnosa, i zahvalan sam na podršci predsednika na teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“, rekao je Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa kubasnkom delegacijom.

On je rekao da je važno to da uvek možemo da računamo na podršku Kube.

„Što se nas tiče Srbija je uvek bila na strani Kube, naša trgovinska razmena mora da bude veća, moramo da radimo na tome, ali i u oblasti zdravstva…“, rekao je srpki predsednik.

Vučić je ranije danas svečano ispred palate “Srbija” dočekao predsednika Kube, koji će boraviti u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Kubanski predsednik dočekan je uz sve počasti – crveni tepih, gardu i himne posle čega se u znak poštovanja naklonio srpskoj zastavi.

Nakon toga održan je tet-a-tet sastanak Vučića i Migela Dijas-Kanela Bermudesa.

U 10.45 održani su plenarni razgovori delegacija Srbije i Kube predvođenih predsednicima dve zemlje.

Vučić je na svom Instagramu* „budućnostsrbijeav“ objavio da je uveren da će ova poseta dati novi zamah jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i produbljivanju političkih veza i ekonomske saradnje.

U delegaciji Srbije su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Predsednik Kube juče je doputovao u dvodnevni posetu Srbiji, a ovo je njegova prva zvanična poseta našoj zemlji.