Inzagi ponosan na Inter posle poraza u finalu Lige šampiona

Inzagi ponosan na Inter posle poraza u finalu Lige šampiona

Menadžer milanskog Intera Simone Inzagi izrazio je ponos na ono što je njegov tim postigao iako je u subotu pretrpeo gorak poraz od Mančester sitija u finalu Lige šampiona, preneo je Rojters.

Inzagijeva ekipa je izgubila konačnih 1-0 nakon gola Rodrija u drugom poluvremenu, ali je 47-godišnji Inzagi ostao optimističan nakon teške sezone u kojoj je bio pod velikim pritiskom pre nego što je svoju ekipu odveo na treće mesto u Seriji A. kao osvajanje Kupa i Superkupa Italije.

„U noći poput ove, ne mogu da izdvojim igrače koji su igrali ispod nivoa. Juče sam rekao da neću menjati svoje igrače ni za koga drugog, a večeras je svet video zašto“, rekao je Inzagi za Ski Sports Italia.

„Pokazali su celom svetu koliko su se dobro suprotstavili Mančester Sitiju, strani za koju svi znaju da ima toliko kvaliteta.

„Grlio sam svoje igrače jednog po jednog, jer su bili izvanredni, baš kao i naši navijači i zaslužili su drugačiji rezultat, ali nadam se da su bili srećni što su videli kako je tim večeras igrao.“

Inzagi se suočio sa oštrim kritikama navijača i medija.

„I ja i moji igrači smo bili napadnuti i doduše izgubili smo neke utakmice koje nismo smeli da izgubimo, ali mislim da smo iz tih poraza izvukli vredne pouke“, rekao je on i istakao da je ekipa osvojila četiri trofeja u poslednja dva. godine.

„Sa ovim duhom, organizacijom i odlučnošću, mislim da ćemo se ponovo vratiti ovde u budućnosti“, dodao je on.