Conners i kolege Kanađani kod kuće na PGA šampionatu

Conners i kolege Kanađani kod kuće na PGA šampionatu

Možda ne postoji mesto kao kod kuće, ali kantri klub Ouk Hil se pokazao dovoljno blizu da Kanađani igraju na ovonedeljnom PGA šampionatu, gde je Kori Koners u petak preuzeo deo prednosti na polovini.

Rekordnih šest Kanađana bilo je na startnom terenu od 156 igrača na Ouk Hilu, koji je udaljen oko 90 minuta vožnje od kanadske granice, i uživaju u podršci svojih brojnih sunarodnika koji su se ove nedelje pojavili u masama.

„Bila je to prilično posebna nedelja do sada“, rekao je Koners. „Mislim da sam tako blizu Kanadi da ovde ima mnogo kanadskih navijača. Oni me bodre. To je definitivno dobar osećaj.“

Prošlo je 20 godina otkako je Majk Vir osvojio Masters i postao prvi kanadski veliki šampion, ali uticaj njegovog dostignuća, koji je povećao igru u njegovoj matičnoj zemlji, bio je očigledan na najvećim scenama igre.

Kanadski kontingent na Ouk Hilu uključuje tri igrača koji su već zabeležili pobede na PGA turneji ove sezone u Konersu, Adama Svensona i Mekenzija Hjuza. Tejlor Pendrit, Adam Hadvin i Nik Tejlor čine drugu polovinu.

Koners, Pendrit, Hadvin i Svenson završili su među 20 najboljih u prvom kolu, što je prvi put ikada da su četiri igrača iz Kanade bila među 20 najboljih na kraju bilo kog kola na nekom velikom prvenstvu.

Posle drugog kola, Koners, Pendrit i Svenson su bili među 10 najboljih, što je prvi put u istoriji velikih turnira da su tri igrača iz Kanade među prvih 10 posle 36, 54 ili 72 rupe.

„Ima toliko podrške. Tone Kanađana ovde, a granica je tako blizu,“ rekao je Pendrit, koji je na osmom mestu i četiri puta iza Konersa.

„Osećam se veoma prijatno ovde, ali uvek navijamo jedni za druge, pokušavamo da pobedimo jedni druge. Uvek je lepo videti nekoliko zastava na tabeli. Lepo je videti do sada.“

Svensson je bio na 10. mestu nakon drugog kola, Hadvin je skliznuo na 35. mesto dok su Tejlor i Hjuz propustili rez.

Koners je u petak pogodio dva ispod par 68 i izjednačio se sa drugim brojem sveta Skotijem Šeflerom i br. 11 Viktorom Hovlandom za vođstvo. Jedina mana na njegovom kartonu je bila greška na sedmom par-4 gde je njegov udarac od tee bio loš.

Ako Koners ili neko od njegovih sunarodnika ostane u mešavini posle treće runde drugog takmičenja u ovoj godini, to bi vrlo lako moglo da pokrene kanadski konvoj za Ouk Hil.

„To mi izmami osmeh na lice. Mislim, nisam super vatren momak. Pokušajte da ne budete previsoki ili niski, ali da, izmami mi osmeh na lice. Lepo je znati da ljudi navijaju za mene.“

„Zabavno je trenutno biti deo grupe kanadskih golfera. Mislim da bilo da sam ja ili neko od njih ili drugi, neko pravi buku svake nedelje. Zabavno je biti deo.“