Mančester siti u finalu Lige šampiona

Mančester siti u finalu Lige šampiona

Fudbaleri Mančester sitija ubedljivo su savladali ekipu Real Madrida u revanš susretu polufinala Lige šampiona, 4:0 i ukupnim rezultatom 5:1 uspešno su izborili finale takmičenja.

Fudbaleri Mančester sitija dominantno su završili revanš susret polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida, savladali su šampiona Evrope ubedljivim rezultatom 4:0.

Sjajno su otvorili meč fudbaleri domaćeg tima, igrali su izuzetno ofanzivno od samog početka, a samim tim nametnuli su ritam koji igračima Reala očigledno nije prijao. 

S tim u vezi, može se reći da je trener Sitija Pep Gvardiola iznenadio postavljenom taktikom iskusnog Karla Ančelotija.

Besprekorna pas igra i odlična kretnja fudbalera Sitija krunisana je u 23. minutu, kada je Bernardo Silva doveo svoj tim do prve prednosti na meču.

Međutim, ekipa iz Mančestera se nakon prvog pogotka nije povukla, već kontantno napadala, igrači Reala nisu imali pravi odgovor na odlična protrčavanja igrača iz protivničke ekipe.

Bernardo Silva je postigao i drugi gol na utakmici u 37. minutu. Neshvatljiva greška u prvom redu Luke Modrića, a kasnije i ostalih fudbalera Reala koji nisu istrčali na loptu, već su ostavili prostor da Silva natrči ka njoj.

Real Madrid je u većem delu utakmice bio potpuno van forme i ritma i bilo je pitanje vremena kada će igrači doživeti potpuni fijasko.

Igra bazirana na Karimu Benzemi nije upalila, budući da su defanzivci Sitija odlično zatvarali iskusnog napadača, a na to sve, niko drugi iz Reala nije koristio prazan prostor na drugoj strani.

Trome i spore lopte veznih fudbalera Reala prilikom dodavanja bile su laka meta za defanzivne igrače Sitija. 

U drugom poluvremenu Real je zaigrao nešto sigurnije, ali ne u onoj meri koja bi bila zadovoljavajuća kako bi se sustigla rezultatska prednost domaćih.

Siti je dominirao, a Ančeloti pravio izmene koje nisu urodile plodom, izveo je iz igre nezainteresovanog Modrića, a kasnije i sporog Krosa, međutim Rudiger i Asensio nisu doprineli boljoj igri.

Mančester siti je primirio igru na sredini drugog poluvremena i usporio ritam, budući da je imao povoljan rezultat za dalji prolaz. 

Eder Militao je 76. minutu postigao autogol i doneo veliku prednost engleskom timu.

Hulijan Alvarez je ušao u 89. minutu umesto Erlinga Holanda, a dva minuta kasnije je postigao gol na dodavanje Fila Fodena.

Igrači Sitija prikazali su odličnu timsku igru koju su krinisali plasmanom u finale, tek drugo u istoriji kluba. 

Realovi fudbaleri pretrčali su 106, a Sitijevi šest kilometara više. Engleski tim je imao 91% uspešnih dodavanja, dok je tim iz Španije imao 76%. 

Meč je završen bez ijednog ofsajda.

Pored toga, valja pomenuti i podatak da Mančester siti nije doživeo poraz na poslednja 26 susreta u Ligi šampiona na svom terenu.

Fudbalski klub Lion je poslednji tim koji je trijumfovao na „Etihadu“ 1:2, 2018. godine u okviru Grupe F.

Jedino Barselona sa 38 utakmica i Bajern Minhen sa 29 mečeva imaju duži niz neporaženosti na svom terenu.

Mančester siti će igrati protiv Intera u finalu Lige šampiona koje je na programu 10. juna na Olimpijskom stadionu u Istanbulu.