Dortmund je savladao Frankfurt sa 4:0

Dortmund je savladao Frankfurt sa 4:0

Borusija Dortmund je u subotu prošla pored Ajntrahta iz Frankfurta sa 4:0, uz dva gola Donijela Malena, i preuzela vođstvo u Bundesligi od Bajerna iz Minhena sa pet preostalih mečeva u sezoni.

Dortmund je postigao tri gola u prvom poluvremenu i osigurao klupski rekord devetu pobedu na domaćem terenu koja ih je podigla na 60 bodova, jedan ispred Bajerna, koji je pao na poraz od 3-1 kod Majnca 05.

Za Frankfurt, prošlogodišnjeg pobednika Lige Evrope, to je bila njihova osma ligaška utakmica bez pobede i pali su na deveto mesto, iz borbe za mesto u Evropi.

Džud Belingem je otvorio račun Dortmunda u 19. minutu pošto je pokupio loptu na ivici peterca, okrenuo se na mestu i šutirao.

Njihov drugi gol, pet minuta kasnije, bio je daleko lakši, sa golmanom Gregorom Kobelom koji je izbio loptu duboko u poluvremenu Frankfurta, a Malen je ubacio nakon što je lopta dva puta udarena glavom pored neupadljive zadnje linije Frankfurta.

Mats Humels je postigao 3-0 dobro odmerenim udarcem glavom nakon centaršuta Rafaela Gereira pre nego što je solo pokušaj Karima Adejemija pogodio holandskog napadača Malena za njegov drugi gol ove večeri u 66. meču.