Indijska vojska saopštila da je pronašla pušku povezanu sa ubistvom 4 vojnika u bazi

Indijska vojska saopštila da je pronašla pušku povezanu sa ubistvom 4 vojnika u bazi

Indijska vojska saopštila je u sredu da je pronašla jurišnu pušku za koju se veruje da je korišćena za ubistvo četiri vojnika u vojnoj bazi u severnoj pograničnoj državi Pendžab, iako još niko nije uhapšen zbog napad, prenosi Rojters.

Četiri vojnika podlegla su ranama iz vatrenog oružja zadobijenim tokom incidenta koji se dogodio u 4:35 (utorak 23:35 GMT), navodi se u ranijem saopštenju vojske.

Incident se dogodio u kasarni baze i „nije teroristički napad“, rekao je viši policajac u Pendžabu, S.P.S. Parmar, rekao je Rojtersu.

U drugom vojnom saopštenju navodi se da je tim za pretragu pronašao pušku zajedno sa njenim okvirom i da će biti podvrgnuta forenzičkoj analizi. „…broj metaka (neupotrebljenih) u oružju biće dostupan tek nakon forenzičke analize. Zajednička istraga sa policijom Pendžaba je u toku,“ navodi se.

Ajai Gandhi, viši okružni policajac koji vodi istragu, rekao je Rojtersu da se pritužba policije zasnovana na izjavi vojnog osoblja odnosi na umiješanost „dvije nepoznate osobe“ u napad.

Nakon pucnjave nije bilo razmene vatre, a baza je zatvorena u potrazi za napadačima, rekao je Rojtersu izvor odbrane, odbivši da bude imenovan navodeći osetljivost stvari.

„Napadači su imali samo jednu pušku. Oružje koje je nosio drugi napadač se još istražuje“, rekao je Gandi telefonom i dodao da se potraga za dvojicom nastavlja.

Dva dana ranije prijavljen je nestanak puške sa 28 metaka i istražuje se njena veza sa pucnjavom, navodi se u ranijem saopštenju vojske.

Četvoro poginulih u pucnjavi na indijsku vojnu stanicu