Arsenal savladao Fulam, Mančester Junajted remizirao

Arsenal savladao Fulam, Mančester Junajted remizirao

Arsenal nije pokazao nikakav znak da oseća pritisak u svojoj kandidaturi za prvu titulu u Premijer ligi od 2004. dok je u nedelju stigao do pobede nad Fulamom od 3:0 da odgovori jureći za pobedu Mančester sitija 24 sata ranije, prenosi Rojters.

Za razliku od pre nedelju dana kada je tobdžija zahtevao pobednika u sedmom minutu nadoknade da bi pobedili Bornmut, bodovi su bili u torbi do poluvremena u Krejven Kotidžu sa Gabrijelom, Gabrijelom Martinelijem i kapitenom Martinom Odegaardom.

Trećeplasirani Mančester junajted izbacio je Casemira u prvom poluvremenu njihovog remija od 0-0 na svom terenu protiv poslednjeg kluba Sautemptona.

Njukasl junajted je ostvario prvu pobedu u šest prvenstvenih utakmica kako bi ponovo pokrenuo svoj pritisak za kvalifikacije za Ligu šampiona — kasni gol Migela Almirona doneo je pobedu na domaćem terenu rezultatom 2-1 nad Vulverhempton Vonderersima koji su mučili i prešli iznad Liverpula na peto mesto.

Vest Hem junajted je izašao iz zone ispadanja na gol-razliku pošto su na svom terenu remizirali sa Aston Vilom 1-1.

Arsenal je vratio svojih pet bodova prednosti i mogao bi da ode na osam pre predstojeće međunarodne pauze kada će sledećeg vikenda ugostiti Kristal Palas, dok je Mančester Siti uključen u četvrtfinale FA kupa.

Udobna pobeda Tobdžija u Fulamu znači da su oni prva ekipa u istoriji Engleske fudbalske lige koja je pobedila u pet uzastopnih derbija u Londonu u gostima bez priznanja.

„Stvarno sam srećan. Zaista je teško doći, oni su zaista dobro organizovan tim i mislim da smo dominirali utakmicom, stvorili smo mnogo šansi, sačuvali čist gol i pobedili smo utakmicu na ubedljiv način“, rekao je menadžer Mikel Arteta.

Arsenalu je dat dodatni podsticaj jer je napadač Gabrijel Žezus izašao sa klupe za svoj prvi nastup otkako se povredio igrajući za Brazil na Svetskom prvenstvu u decembru.

„Ovo je ogromno pojačanje. Odsutan je već neko vreme. Znamo šta će dati timu. Uzbuđeni smo što se vratio“, rekao je kapiten Odegaard.

Nedelju dana nakon što je izgubio sa 7-0 od Liverpula, Mančester junajted je barem zadržao čist gol, iako je to bio dan frustracije protiv tima Sautemptona koji se borio na Old Trafordu.

Najveća tema za razgovor bilo je Kasemirovo isključenje u 34. minutu zbog visoke kopačke protiv Karlosa Alkaraza — početni žuti karton je nadograđen na crveni.

„Biće teško, on je veliki igrač. Nedostajaće nam četiri utakmice, ali imamo veliki tim. Imamo igrače koji dolaze sa klupe i koji rade dobro. Nastavićemo vredno da radimo“, rekao je golman Junajteda David De Hea .

Junajted je stigao do 50 bodova, ali zaostaje 16 od Arsenala.

Njukasl je vratio svoj izazov za top-četiri na pravi put sa zamenom Almironom koji je došao sa klupe i postigao bodove protiv Vulvsa svojim 11. ligaškim golom u kampanji.

Aleksander Isak je doveo domaćine u vođstvo centaršutom Kirana Tripijea, ali su Vulvsi izjednačili kada je Tripijerov uklizak omogućio Hvangu Hi Čanu da postigne gol u 70. minutu.

Njukasl ima 44 boda iz 25 utakmica, četiri boda zaostatka za Totenhem Hotspurom koji je u subotu pobedio Notingem Forest iako imaju dve utakmice manje od Londončana.

Liverpul, zapanjen od Bornmuta u subotu, ima 42.

Vest Hem je rano primio protiv Aston Vile za koju je Oli Votkins bio na meti, ali su odgovorili i osvojili bod zahvaljujući penal Saida Benrahme.

Uprkos poenima, menadžer Vest Hema Dejvid Mojes rekao je da je to bila propuštena prilika. „Samo malo više kvaliteta u smrti možda bi nam donelo nešto više“, rekao je on novinarima.